Κυριολεκτικά στον δικό του κόσμο ζει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος δεν βλέπει τις αυξήσεις στα κόμιστρα διοδίων σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Εγνατία Οδό που διασχίζει όλη τη βόρεια Ελλάδα, αλλά πηγαίνει στα διόδια Ωραιοκάστρου στην αλλαγή του χρόνου και δίνει νότα… αισιοδοξίας!
Ο υφυπουργός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη μετάπτωση των συστημάτων των διοδίων, που πρακτικά σήμαναν την έναρξη λειτουργίας της παραχώρησης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Στις 12 ακριβώς, με την αλλαγή του χρόνου, άρχισε η επαναλειτουργία των διοδίων και των εφαρμογών που υποστηρίζουν τα σχετικά συστήματα, ενώ τέθηκαν σε πλήρη ανάπτυξη και τα προσωρινά μέτρα που επιτρέπουν την ασφαλή χρήση των σηράγγων από το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων. Αμέσως μετά ο υφυπουργός επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της νέας εταιρίας λειτουργίας, στην περιοχή Τιτάν της Θεσσαλονίκης, όπου έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα με την ευκαιρία της νέας χρονιάς και χαιρέτησε τα παριστάμενα στελέχη και τους συνεργάτες του παραχωρησιούχου, καθώς και της νέας εταιρίας λειτουργίας.
Ο κ. Ταχιάος δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει τις μεγάλες προσδοκίες από τη συντέλεση της παραχώρησης. Οπως είπε, «είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή γιατί η Εγνατία “αλλάζει πίστα”. Σήμερα, όμως, είναι ένας δρόμος με πολλά προβλήματα. Η παραχώρηση πρέπει να τα λύσει, πρέπει να κάνει επιπρόσθετες εργασίες και πρέπει να εκπληρώσει υποχρεώσεις οι οποίες βέβαια δεν θα ολοκληρωθούν από τη μία μέρα στην άλλη, έχουν βάθος χρόνου, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικές. Και κυρίως, αυτό που αποτελεί τη μεγάλη αγωνία όλων είναι η ποιότητα λειτουργίας του δρόμου και η ασφάλειά του».