Ευθεία επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Μητρούλια, για παραπομπή κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών.
Σχολιάζοντας την εισαγγελική εισήγηση, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε: «Έχουμε μια πρόταση εισαγγελέα, δεν έχουμε την τελική κρίση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα υπάρξει παραπομπή. Σε αυτά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Στη συνέχεια στηλίτευσε την παλαιότερη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης: «Κάτι που δεν ήταν ο κ. Φλωρίδης όταν έλεγε ότι όσοι μιλούν για αλλοίωση του πεδίου είναι “για τα μπάζα”», διερωτώμενος με καυστικό τρόπο: «Είναι “για τα μπάζα” η ελληνική δικαιοσύνη; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ασκούσε κριτική στον Εισαγγελέα που στην αρχική δικογραφία είχε πει το ίδιο πράγμα – ότι υπάρχει αλλοίωση στη Λάρισα – και βάσει αυτού εμείς ζητήσαμε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή».
Αναφερόμενος στην ουσία της πρότασης, υπογράμμισε πως «η πρόταση του κ. Μητρούλια λέει ότι πρέπει να διερευνηθεί αν η αλλοίωση του χώρου έγινε με πρόθεση – και δεν κάνει λόγο για αμέλεια», υπενθυμίζοντας ότι «στο παρελθόν ο κ. Φλωρίδης είχε επιτεθεί σε όσους έλεγαν ότι πρέπει να ελέγξουμε αν υπήρξε αλλοίωση και τώρα η πρόταση αναφέρει ξεκάθαρα ότι υπήρξε αλλοίωση που δεν επέτρεψε να έχει πρόσβαση η έρευνα σε κρίσιμα στοιχεία». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη καθώς αναφερόμαστε σε πρόταση».
Απαντώντας για την εμπιστοσύνη του κόμματος προς τη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε την πρόταση αυτή άνευ στοιχείων αλλά βάσει των όσων αναφέρονταν στο πόρισμα της Εισαγγελίας της Λάρισας», καταλογίζοντας διπλά μέτρα και σταθμά στη Νέα Δημοκρατία. Όπως εξήγησε, «στον κ. Τριαντόπουλο η δικαιοσύνη κρίνει τους λόγους που είχαμε θέσει στην προανακριτική αλλά στον κ. Καραμανλή θα κρίνει για άλλο αδίκημα από εκείνο που έπρεπε να ελεγχθεί, γιατί το άλλαξε η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής».
Παράλληλα, στράφηκε κατά των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ: «Άκουσα και τον κ. Γεωργιάδη – που επιτίθεται εργολαβικά πια στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – και τον κ. Κυρανάκη να έχουν ανοίξει πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Δεν πρόκειται για δύο τυχαία πρόσωπα αλλά για τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας».
Καταλήγοντας, στηλίτευσε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, σημειώνοντας: «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ είπαμε ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση, δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ένοχοι. Απορώ όμως και εκπλήσσομαι που η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή ελέγχονται 22 κυβερνητικά στελέχη, τέσσερις βουλευτές, 18 πρόσωπα, πανηγυρίζει που καταδικάστηκε ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού στον ΟΠΕΚΕΠΕ – ο κ. Μελάς, που τον κατέβαζε ευρωβουλευτή και παραπέμπεται και για απιστία».
Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κοινωνικά αντανακλαστικά, τονίζοντας πως «η κοινωνία μας δεν πρέπει να εθιστεί στο ότι η διαφθορά είναι κανονικότητα διότι αυτό μας λέει η κυβέρνηση όταν απαιτεί να της ζητήσουμε συγγνώμη επειδή αποκαλύψαμε ένα σκάνδαλο», ενώ υπογράμμισε ότι «η δικαιοσύνη δεν είναι σφαίρα – όπως προφανώς πιστεύει ο κ. Δημητριάδης – για να τη φοβάται ο Πρωθυπουργός».