Στα χαρακώματα για το χρυσοφόρο εμβόλιο

«Οργιάζει» ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του πλανήτη για το ποια έχει ετοιμάσει καλύτερο

«Οργιάζει» τα τελευταία 24ωρα ο ανοιχτός πια ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του πλανήτη με φόντο, βέβαια, το «ιερό δισκοπότηρο», την ανακάλυψη -και κυρίως τη διανομή στην αγορά- του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ενώ μέχρι πριν από περίπου δέκα ημέρες οι ανακοινώσεις των εταιριών περιορίζονταν στα της πορείας των δοκιμών τους, μετά τη χαρά που σκόρπισε ανά τον κόσμο η ανακοίνωση της σύμπραξης ανάμεσα στις Pfizer – BioNTech, ακολούθησαν αντίστοιχες κι από τις άλλες φαρμακοβιομηχανίες, που θέλησαν κι εκείνες να διαφημίσουν τα δικά τους «προϊόντα». Χθες ήταν η σειρά της AstraZeneca Plc να προβεί σε μια αντίστοιχη κίνηση, της εταιρίας που σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάστηκαν από κοινού επάνω στην ανάπτυξη ενός πιθανού εμβολίου κατά του Covid-19.

Όπως είπαν, μάλιστα, εκπρόσωποί τους την Πέμπτη το εμβόλιο (βάσει των δεδομένων των δοκιμών του μέσου σταδίου) προκάλεσε ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους ενήλικες, δίνοντας ελπίδες ότι μπορεί να προστατεύει κάποιους από τους ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία ανακοινώθηκαν εν μέρει τον περασμένο μήνα, αλλά δημοσιεύτηκαν χθες ολοκληρωμένα στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», δείχνουν ότι αυτοί που είναι ηλικίας άνω των 70, οι οποίοι διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής νόσου και θανάτου από τον Covid-19, μπορούν να αναπτύξουν ισχυρή ανοσία στην πανδημική νόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η Φάση ΙΙ των δοκιμών, που αναφέρεται στη «Lancet», αφορά συνολικά 560 υγιείς εθελοντές, εκ των οποίων 160 ηλικίας 18-55 ετών, 160 ηλικίας 56-69 ετών και 240 ηλικίας 70 ετών και άνω.

Οι εθελοντές έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου ή ψευδοφάρμακο και δεν αναφέρθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το AZD1222, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η AstraZeneca έχει υπογράψει συμφωνίες παροχής και παρασκευής με εταιρίες και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, καθώς πλησιάζει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δοκιμών του τελικού σταδίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα