Στη μοίρα του έχει εγκαταλειφθεί το ΕΣΥ

Σοκ από τα ευρήματα της έρευνας του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία σε 27 νοσοκομεία

Eνδεικτικά της χρόνιας εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν τα ευρήματα από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) σε 27 νοσοκομεία της χώρας, έπειτα από σχετική εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Εως το τέλος του 2023 αναμένονται οι αξιολογήσεις άλλων 9 νοσοκομείων, σε διάφορες περιοχές, οι οποίες θα προσφέρουν μια συνολική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, ειδικά κλιμάκια του ΟΔΙΠΥ επί μέρες εξέτασαν όλες τις κλινικές, τις υπηρεσίες αλλά και τον τρόπο νοσηλείας των ασθενών στα 27 νοσοκομεία, ώστε να διαπιστώσουν εάν τηρούνται όλοι οι κανόνες αλλά και να καταγράψουν όλα τα προβλήματα. Για να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση, τα στελέχη του ΟΔΙΠΥ χρησιμοποίησαν 40 δείκτες, οι περισσότεροι από τους οποίους προστέθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες. Μέχρι χθες συνολικά είχαν ελεγχθεί 12 νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ (Αττικής), 5 της 2ης (Πειραιώς και Αιγαίου) και 2 για καθεμία από τις υπόλοιπες 5 ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τα οποία έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αναμένεται να αναλυθούν σε ειδική ημερίδα -παρουσία όλων των διοικητών των Νοσοκομείων- στην 87η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, αφού ουδείς αρμόδιος υπουργός έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να επιλύσει καίρια ζητήματα για την υγειονομική φροντίδα των ασθενών.

Ειδικότερα, στην έκθεση εμφανίζονται νοσοκομεία χωρίς ιατρικά πρωτόκολλα, με μεγάλες απώλειες σε προσωπικό, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, αλλά και σημαντικά διοικητικά προβλήματα που κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν σε άλλες εποχές. Αυτά και άλλα πολλά τονίζονται στο πόρισμα που συντάχθηκε από τους ειδικούς του ΟΔΙΠΥ, με το πιο θετικό εύρημα να αφορά τη σημαντική μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα 10 από τα 27 νοσοκομειακά στα οποία έγινε ο συγκεκριμένος έλεγχος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα