Τον ξεσηκωμό κατοίκων της Σπάρτης προκάλεσε η σύλληψη ενός 49χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι το πρωί της περασμένης Παρασκευής πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ρουμάνο που φέρεται να διέρρηξε την επιχείρησή του.
Το περιστατικό συνέβη σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 49χρονου, που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, στην περιοχή Τραπεζοντής. Ο 39χρονος Ρουμάνος, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, εισήλθε στον χώρο και αποπειράθηκε να κλέψει ηλεκτρολογικό υλικό μεγάλης αξίας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της αποθήκης. Ο 49χρονος πήρε τότε μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον Ρουμάνο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στην κοιλιά. Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε ιατροδικαστής, καθώς και ειδικό συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Σπάρτης. Υστερα από αρκετές ώρες ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης κατέληξαν ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 49χρονος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια μάλιστα κατέσχεσαν από σπίτι συγγενικού προσώπου του συλληφθέντος μια κυνηγετική καραμπίνα που εικάζεται ότι ήταν το φονικό όπλο.
Η είδηση της δολοφονίας και της σύλληψης κυκλοφόρησε σύντομα στην πόλη, με αποτέλεσμα το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο δικαστήριο, να καταγραφούν πρωτοφανείς σκηνές.
Συγκεκριμένα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, οι οποίοι με την άφιξη του σιδηροδέσμιου 49χρονου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «άξιος» και «αθώος»!
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ανέφεραν ότι ήταν επιχειρηματίες που είχαν και οι ίδιοι πέσει θύματα ληστειών και διαρρήξεων στο παρελθόν και ότι αυτός ήταν ο λόγος που έσπευσαν να εκδηλώσουν τη υποστήριξή τους στον 49χρονο. Μεταξύ άλλων, το πλήθος άσκησε δριμεία κριτική στους παρόντες αστυνομικούς για την αύξηση της εγκληματικότητας, με αρκετούς να προειδοποιούν ότι, αν η αστυνόμευση δεν ενισχυθεί, «θα γίνουν κι άλλα τέτοια» και ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος. Ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.
Κώστας Καντούνης


