Tους βασικούς παίκτες της ομάδας του παρουσίασε χθες ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια πρωταθλήτρια» γνωστοποίησε τους έξι από τους επτά υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που θα αποτελέσουν την «ομάδα νίκης», όπως σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης στην παρουσίαση που έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Porto Palace.
Tα ονόματα δικαίωσαν πανηγυρικά το χτεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας». Στην Πέλλα επιλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, στη Χαλκιδική ο Στέλιος Βαλιάνος, δικηγόρος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής της Ν.Δ., στο Κιλκίς ο οικονομολόγος Κώστας Γιαννόπουλος, στις Σέρρες ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μπαζδάνης, εκπαιδευτικός, στην Ημαθία ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, επίσης περιφερειακός σύμβουλος, και ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης στην Πιερία. Η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης δεν ανακοινώθηκε αλλά, όπως γράψαμε και χθες, θα έχει άρωμα γυναίκας, με την Αννα Ευθυμίου και τη Μάγδα Καρακόλη να δίνουν τη μάχη.
Το παρασκήνιο ως τις τελικές επιλογές ήταν έντονο και στην πορεία τα ονόματα άλλαξαν ουκ ολίγες φορές. Πάντως, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του κ. Χριστογιάννη, η ζωή στα κόμματα έχει γυρίσματα. Ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε ορισθεί το 2010 αντιπεριφερειάρχης από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν ξέσπασε η κόντρα του με τον Αντώνη Σαμαρά για τον Διονύση Ψωμιάδη. Η Ν.Δ. κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες να παραιτηθούν και ο μόνος που ακολούθησε την κομματική εντολή ήταν τότε ο Χριστογιάννης, ο οποίος ύστερα από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δριμύτερος.
Χθες πάντως τα ευχάριστα για τον Ιωαννίδη ήρθαν από τη στήριξη της Ελενας Ράπτη, η οποία εμφανίστηκε στην εκδήλωση όπου ήταν ομιλητής και φωτογραφήθηκε μαζί του, αλλά και το κλείσιμο του ματιού του κ. Ψωμιάδη. «Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε με τις δηλώσεις του ένα γενναίο βήμα για την αποκατάσταση μιας αλήθειας, αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο που συντελέστηκε την περίοδο διοικήσεων Ψωμιάδη» σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης. Οσο για τον «ξανθό», επιβεβαίωσε και προχθές τη μεγάλη του αγάπη προς τον αθλητισμό και τη Λίβερπουλ. Παρά το βαρύ πρόγραμμά του, βγήκε την ώρα να παρακολουθήσει το ντέρμπι Μάνστεστερ – Λίβερπουλ σε ένα πρακτορείο Προπό κοντά στο σπίτι του!
Νίκος Οικονόμου
