Αντεγκλήσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Ηλία Κασιδιάρη στον «μητροπολιτικό» ναό της ΕΛ.ΑΣ., την εκκλησία Παμμέγιστων Ταξιαρχών, επί της λεωφόρου Μεσογείων, το Μεγάλο Σάββατο για την ακολουθία της Ανάστασης.
Ο βουλευτής το βράδυ του Μ. Σαββάτου ανάρτησε φωτογραφία του στον λογαριασμό του στο twitter με τη λεζάντα «Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών με τις υποψήφιες της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα. Καλή λευτεριά στους Ελληνες». Στον ίδιο χώρο εκείνη την ώρα βρίσκονταν και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, εκλεγμένοι συνδικαλιστές ενώσεων αξιωματικών και αστυνομικών, αλλά και αρκετοί απλοί πολίτες. Σημειώνεται ότι η πολυπληθής παρουσία των ενστόλων οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται στα όρια της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας (γνωστή ως Χωροφυλακή) και είναι ο κεντρικός ναός αλλά και η έδρα της Υποδιεύθυνσης Θρησκευτικού της Αστυνομίας. Παράλληλα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρη στο προαύλιο του ναού έγιναν αμέσως τηλεφωνικές ενημερώσεις ως τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς, όπως ανέφεραν, η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην οποία συμμετέχουν αστυνομικές υπηρεσίες, συνιστά ζήτημα ηθικής τάξεως για τους παρόντες ενστόλους. Αλλοι αξιωματικοί, ωστόσο, αντέτειναν ότι ο ναός είναι ανοιχτός σε κάθε πολίτη και ότι τυχόν απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα δικαιολογούταν, ενώ θα «ζημίωνε» και το κατανυκτικό κλίμα της ημέρας. Τελικά οι αστυνομικοί δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια, ο βουλευτής παρακολούθησε την ακολουθία και αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Χθες με νέα ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Την επόμενη φορά που θα πλησιάσω σε ιερό ναό των Αθηνών, δεδομένη η σύλληψη και τα βασανιστήρια προς παραδειγματισμό».
Πάντως, παρόμοιος «συναγερμός» είχε σημάνει στις 2 Μαρτίου, όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης και ο βουλευτής Ηλ. Παναγιώταρος εμφανίστηκαν στο μνημόσυνο για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη, που έπεσαν νεκροί από πυρά κακοποιών στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με εντολή του Αρχηγείου ζητήθηκε από τους δύο βουλευτές να απομακρυνθούν άμεσα.


