Το νικηφόρο (φετινό) σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σταμάτησε χτες ο Πανιώνιος. Μετά από έξι «τρίποντα» λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν τρία δοκάρια, κόλλησαν στο 1-1 με τους Νεοσμυρνιώτες για τη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου.
Με πολλές «ρεζέρβες» παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Μίτσελ, ο οποίος κράτα την καλή εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε στο 13′, αλλά και τις… επιστροφές των Ντοσεβί (μετά από δύο μήνες) και Σιόβα (μετά από έναν μήνα). Το γκολ των Νεοσμυρνιωτών πέτυχε ο Μητρόπουλος (24′). Πλέον, ποιες (δύο) ομάδες θα προκριθούν από τον 1ο Ομιλο στους «16» θα κριθεί την 3η, και τελευταία, αγωνιστική (Φωστήρας-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-Παναχαϊκή).
Μόνο έναν παίκτη, τον Τάσο Αυλωνίτη, από αυτούς που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα ο Μίτσελ. Μάλιστα, ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του επί του «αιώνιου» αντιπάλου την περασμένη Κυριακή, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους που παρευρέθησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Στον ύπνο
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες είχαν κατοχή, ευκαιρίες και δύο δοκάρια (2′ Γκαζαριάν, 39′ Μπουχαλάκης), όμως, παρότι προηγήθηκαν, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 13′, πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια. Εξάλλου, ο Μητρόπουλος έπιασε στον… ύπνο την «ερυθρόλευκη» άμυνα, και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 24ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου να επιχειρούν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Αν και σημειώθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, με καλύτερη το σουτ του Διαμαντάκου στο 86′, που χτύπησε στο δοκάρι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
«Ετσι όπως είναι το φετινό σύστημα του Κυπέλλου, μάς επιτρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες και, παράλληλα, να δοκιμάσουμε κάποιους άλλους. Ειχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, ωστόσο δεν είχαμε… ακρίβεια στα τελειώματα των φάσεων» δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Μίτσελ.
Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 4, Παναχαϊκή 3, Πανιώνιος 2, Φωστήρας 1.
Στο μεταξύ, ο Ιμπραΐμ Αφελάι συμπεριελήφθη από τον Γκους Χίντινκ στην προεπιλογή της Εθνικής Ολλανδίας για τα ματς με Μεξικό (12/11) και Λετονία (16/11).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Μέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46′ Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79′ Βέργος), Φορτούνης, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (59′ Κασάμι), Διαμαντάκος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Φούντας (88′ Παντίδος), Γκίνης, Χατζηισαΐας, Γιάννου (57′ Ντουρμισάι), Πάνος, Μπουμάλ, Κολοβός (66′ Μασούρας), Γκέζος.
* Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα απολογηθεί στη Πειθαρχική Επιτροπή για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε απολογία κλήθηκε όμως και ο κόουτς του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου.
Χάρης Δάντσης



