«Πένθος» στη «10η εντολή»

Για ένα από τα πιο «μαύρα» επεισόδια της σειράς μιλά ο Γερ. Σκιαδαρέσης

Το «Πένθος» ταιριάζει στον Alpha. Αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της «10ης εντολής», που θα παρακολουθήσουμε αύριο Τετάρτη στις 23.00, με πρωταγωνιστές τους Θέμιδα Μπαζάκα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Λένα Παπαληγούρα, Αντώνη Σταμόπουλο και Φαίη Τζήμα.

Ενα ζευγάρι χάνει τον γιο του ύστερα από την εκπυρσοκρότηση μιας καραμπίνας, την οποία ο πατέρας είχε φέρει στο σπίτι για ασφάλεια. Και ενώ προσπαθούν -χωρίς επιτυχία- να διαχειριστούν το πένθος τους, η μητέρα ανακαλύπτει ότι το αγόρι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του και πως ο θάνατός του ενδεχομένως να μην είναι αυτό που φαίνεται, αλλά να έχει πιο βαθιές ρίζες. Στα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακάλυψη αυτήν, αλλά και από την απόγνωση των δύο γονέων, ζητούν απαντήσεις από την κόρη τους. Σύντομα, λοιπόν, θα ανακαλύψουν πως τίποτα δεν είναι όπως το νόμιζαν, αφού υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά, και ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχαν αναζητήσει ποτέ την αλήθεια πίσω από τον θάνατο του γιου τους.

«Αυτό το επεισόδιο έχει πολλή ”μαυρίλα” και κατάθλιψη -είναι ένα από τα πιο ”μαύρα” που έχω κάνει-, ωστόσο, σε αντίθεση με το επεισόδιο, τα γυρίσματα με τον Πάνο (σ.σ.: Κοκκινόπουλος) έχουν πάντα κέφι και γλέντι. Ουσιαστικά, είναι μεγάλη η χαρά όλων μας που ξεκίνησε και πάλι αυτή η σειρά, αφού είναι από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί στην ελληνική τηλεόραση» λέει στη «δημοκρατία» ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και συμπληρώνει: «Σε αυτά τα πολύ στενόχωρα, επειδή θέλεις να τα ξορκίσεις, γελάς με το παραμικρό και με οτιδήποτε. Ο χαβαλές στα ”μαύρα” επεισόδια είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι στις κωμωδίες, γιατί όλοι κάπως πρέπει να ελαφρύνουμε το κλίμα». Ο ηθοποιός μίλησε επίσης για τις συμπρωταγωνίστριές του. «Συνεργάζομαι πρώτη φορά και με τη Λένα Παπαληγούρα και με την Ηλιάνα Μαυρομάτη, τις έχω δει στο θέατρο και τις εκτιμώ ιδιαίτερα και τις δύο. Δουλεύω, όμως, και με μια πολύ αγαπημένη, τη Θέμιδα Μπαζάκα».

Στο επεισόδιο, ο Σκιαδαρέσης κρατά τον ρόλο του πατέρα. «Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας, αλλά δεν θέλω να προδώσω κάτι. Σε όλα τα επεισόδια -κι αυτό είναι το καλό με τις δουλειές του Πάνου Κοκκινόπουλου- δεν υπάρχουν ρόλοι αδιάφοροι. Τα σενάρια γράφονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να ενισχύονται ακόμη και μικρά ”περάσματα”, γι’ αυτό και πολλές φορές βλέπετε σε πολύ μικρούς ρόλους ηθοποιούς οι οποίοι, σε άλλη περίπτωση, δεν θα τους έπαιζαν ποτέ. Ο Πάνος έχει τη δυνατότητα ακόμη και σε μόνο μία σκηνή να κάνει τον χαρακτήρα να υπάρχει, να είναι ζωντανός. Εχω συμμετάσχει πολλές φορές σε επεισόδια υποδυόμενος πολύ μικρούς ρόλους, ήταν όμως πολύ σημαντικοί».

Το αντίδοτο στα πολύωρα γυρίσματα

Αν και τα γυρίσματα είναι πολύωρα και κουραστικά, οι ηθοποιοί και όσοι εργάζονται για τα επεισόδια της σειράς μυστηρίου έχουν βρει το… κόλπο ώστε να αποσυμπιέζονται. «Οση ένταση ή κούραση κι αν υπάρχει, θα την αποδομήσουμε με χαβαλέ και γέλιο. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά πραγματικά περνάμε πολύ ωραία. Είναι από τις δουλειές όπου θέλεις να πηγαίνεις, γιατί ξέρεις πως θα ακούσεις ό,τι ανέκδοτο έχει κυκλοφορήσει και διότι θα κάνεις πλάκα από το πρωί μέχρι το βράδυ» επισημαίνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
Τη σκηνοθεσία του «Πένθους» ανέλαβε ο ίδιος ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ενώ το σενάριο υπέγραψε ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα