Οταν η Θεσσαλονίκη κλείνει τα μάτια!

Βήμα βήμα η απίστευτη περιπέτεια που ζει κάθε μέρα η τυφλή Μάρθα στους δρόμους της αφιλόξενης (για ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα) πόλης

Είναι μεσημέρι, γύρω στις 12, και η Μάρθα Γούναρη βαδίζει με το μπαστούνι της στην οδό Τσιμισκή. Μια κυρία που μιλά αφηρημένη στο κινητό έρχεται κατά πάνω της και, όταν ακουμπούν οι ώμοι τους, φωνάζει «σιγά, χρυσή μου, στραβωμάρα έχεις;» «Ξέρετε κάτι; ναι έχω!» της απαντά η Μάρθα και γελά, δείχνοντας το… αξεσουάρ της, το χαρακτηριστικό μπαστούνι που χρησιμοποιούν οι τυφλοί για να κινούνται.

Η «δημοκρατία» με τη βοήθεια της Μάρθας έκανε μια μικρή, αλλά συγκλονιστική βόλτα στο κέντρο της αφιλόξενης, επικίνδυνης Θεσσαλονίκης. Αμέτρητες κακοτεχνίες, εξωφρενική αδιαφορία και παρανομίες από ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ, έργα χωρίς σήμανση, ακόμη και σκαλωσιές στη μέση του πουθενά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία» που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο 11/04/15

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα