Με πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο «Πλούσιοι μέτοχοι πτωχεύουν 110 εργαζόμενους» και υπέρτιτλο «Μπακατσέλος, Μπόμπολας και Ψυχάρης βυθίζουν την ιστορική εφημερίδα» κυκλοφόρησε χθες δωρεάν το πρώτο απεργιακό φύλλο του «Αγγελιοφόρου», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία εργαζομένων της εφημερίδας. Μάλιστα, τον τίτλο συνόδευαν φωτογραφίες των τριών εκδοτών, Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, με τρόπο που θύμιζε… WANTED (καταζητείται) παλιών γουέστερν.
«Η τρόικα των ΜΜΕ»
«Η τρόικα των ΜΜΕ στη Βόρεια Ελλάδα μεταθέτει σε μισθωτούς, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές την ευθύνη της κατάρρευσης του εκδοτικού ομίλου και ζητεί να πτωχεύσει» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο.
Σημειώνεται ότι η διοίκηση του «Αγγελιοφόρου» κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, αφήνοντας στον δρόμο 110 εργαζομένους, που όχι μόνο δεν έχουν πάρει δεδουλευμένα οκτώ μηνών, αλλά, όπως φαίνεται, δεν θα λάβουν ούτε τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.
Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι παρέδωσαν το πρώτο αυτό φύλλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο σε συγκέντρωση μελών και στελεχών της Ν.Δ., στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα τηρηθούν όλες οι διατάξεις περί αποζημιώσεων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην παρέμβαση των δημοσιογράφων του «Αγγελιοφόρου», που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται παντού, ώστε να κάνουν γνωστό το άδοξο τέλος της εφημερίδας και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη.


