Εικάζεται ότι είχε ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί
Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκε ένας άστεγος, που είχε βρει καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην ακτή Κουμουνδούρου, στο Μικρολίμανο. Τον συγκεκριμένο χώρο, την τετραώροφη βίλα Ζαχαρίου, χρησιμοποιούν τις νυχτερινές ώρες άστεγοι και τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να πραγματοποιεί «βουτιά», ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν εκεί να προστατευθούν από το κρύο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν λίγο πριν από τις 8 το πρωί όταν άρχισαν να ξεπηδούν καπνοί από το κτίριο. Περίοικοι ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική και σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες, με δύο οχήματα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο.
Κατά την είσοδό τους στο κτίριο οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ανθρώπους, ο ένας εκ των οποίων είχε υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μόλις, όμως, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι καπνοί υποχώρησαν, οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Παρά ταύτα, τα στελέχη της Πυροσβεστικής εικάζουν ότι οι άστεγοι είχαν ανάψει μια εστία φωτιάς για να ζεσταθούν και, με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο, οι φλόγες εξαπλώθηκαν και τύλιξαν το κτίριο. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.


