Κρυμμένος κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. και σε χώρο που ερεύνησαν δύο φορές (!) ήταν ο ληστής που έψαχναν στο Παλαιό Φάληρο
Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό: Ο τέταρτος ληστής, που εισέβαλε μαζί με τους συνεργούς του το πρωί της Δευτέρας στο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και αναζητούσαν οι αστυνομικοί, κρυβόταν για 14 ώρες μέσα στο ίδιο σπίτι, και μάλιστα μέσα σε μια ντουλάπα!
Δύο φορές οι αστυνομικοί ερεύνησαν την ντουλάπα, αλλά δεν κατάφεραν να… δουν τον ένοπλο κακοποιό που ήταν κρυμμένος μέσα!
Ετσι, 14 ώρες αργότερα τον… μύρισε ο γιος της ιδιοκτήτριας, καθώς δεν είχε μπορέσει να… κρατηθεί από τον φόβο του. Οσο τον έψαχναν στους γύρω δρόμους, εκείνος ήταν απλά κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος της 66χρονης που επιχείρησε να ληστέψει!
Το περιστατικό αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο γιος της ηλικιωμένης ένιωσε έντονη δυσοσμία από το εσωτερικό της ντουλάπας και άνοιξε για να δει τι συνέβαινε. Το αίμα του πάγωσε καθώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν μαυροφορεμένο άνδρα με κουκούλα, ο οποίος πετάχτηκε από μέσα με το όπλο στα χέρια.
Ο κακοποιός κοίταξε την οθόνη της θυροτηλεόρασης για να διαπιστώσει αν είχαν φύγει από την είσοδο της πολυκατοικίας οι αστυνομικοί και, όταν βεβαιώθηκε, έφυγε σαν κύριος.
Πάντως, από τη στιγμή που αφόδευσε μέσα στην ντουλάπα, ο καταζητούμενος δράστης άφησε πίσω του… πλούσιο DNA. Αναστατωμένος ο γιος της ιδιοκτήτριας ενημέρωσε την Ασφάλεια για όσα συνέβησαν. Οι αστυνομικοί τα έχασαν, αφού η επίμαχη ντουλάπα είχε ερευνηθεί δύο φορές, αλλά, όταν άνοιξαν τη δίφυλλη πόρτα, κανείς δεν είδε τον ληστή κρυμμένο κάτω από ένα «βουνό» με ρούχα που είχαν ρίξει νωρίτερα οι συνεργοί του ψάχνοντας για κοσμήματα. Μετά το πρωτοφανές φιάσκο, η Αστυνομία αρκέστηκε σε μια… λιτή ανακοίνωση, χωρίς καν να προαναγγέλλει ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της Δευτέρας, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να συλλάβουν δύο από τους επικίνδυνους αλλοδαπούς κακοποιούς, ενώ ο τρίτος είχε σκοτωθεί πέφτοντας από τον έβδομο όροφο στην προσπάθειά του να κατέβει σε πιο χαμηλό διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Για τον ληστή που κατάφερε να διαφύγει εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα (κακούργημα) και για παράνομη οπλοφορία, βία κατά συρροή και απειλή (πλημμελήματα).

