Στη φυλακή ο νταλικέρης

Ζήτησε συγγνώμη για τους δύο νεκρούς και επικαλέστηκε βλάβη, ωστόσο και τον Φεβρουάριο «συνελήφθη» μεθυσμένοςΑπό τη
Μαρία Ζαχαροπούλου

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σκόρπισε τον θάνατο στη λεωφόρο Κηφισού. Ο κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, φέρεται ότι εμφανίστηκε χθες ενώπιον του ανακριτή συντετριμμένος, δηλώνοντας πως ζητεί συγγνώμη και λυπάται για το κακό που προξένησε, όταν η νταλίκα που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έστειλε στο θάνατο δύο άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμα ένα.
Ο κατηγορούμενος οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε την εκτίμηση πως η τρελή πορεία της νταλίκας οφείλεται σε μηχανική βλάβη, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, το τιμόνι δεν τον «άκουσε».

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως προτού ξεκινήσει το μοιραίο δρομολόγιο διασκέδαζε σε φιλικό σπίτι και ήπιε κρασί. Ο 64χρονος φέρεται ότι επέμεινε πως εκείνο το βράδυ δεν είχε βάρδια αλλά αντικατέστησε συνάδελφό του, ο οποίος εκτάκτως του ζήτησε να κάνει το δρομολόγιό του. «Δέχτηκα γιατί, αν και είχα πιει κρασί, ένιωθα καλά» εμφανίζεται να είπε ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος είχε στα χέρια του τις μαρτυρίες τόσο των αστυνομικών όσο και των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος ήταν «εμφανώς μεθυσμένος».

Δις εξαμαρτείν

Στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακίσουν τον κατηγορούμενο φαίνεται να βάρυνε και το γεγονός ότι στις 12 Φεβρουαρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον τόπο του μοιραίου δυστυχήματος, ο κατηγορούμενος είχε εντοπιστεί και πάλι να οδηγεί μεθυσμένος την ίδια νταλίκα. Μια νταλίκα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα, με διαφορετικό αριθμό πλαισίου. Οπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, η νταλίκα κυκλοφορούσε χωρίς άδεια, πινακίδες, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δελτίο ΚΤΕΟ, βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου, ενώ δεν είχε ούτε το απαιτούμενο τσιπ.
Οι αστυνομικοί χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώριστος στην τερματική της υπηρεσίας τους και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του, όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα