Στη Ρόδο ο «πόλεμος» ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ!

Αρχίζουν (;) σήμερα το πρωί οι διαδικασίες για το 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Διαδήλωση από τους εκπροσώπους του ΚΚΕΡεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Μια τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει «περιπέτειες» που θα τη γυρίσουν περίπου 35 χρόνια πίσω έχει σήμερα η ΓΣΕΕ, στη Ρόδο, για να διεξαγάγει το 37ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, το οποίο, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ματαιώθηκε στην Καλαμάτα, μετά την παρέμβαση εκατοντάδων μελών του ΠΑΜΕ, που έκαναν λόγο για «συνέδρους εκλεγμένους μέσα από νόθες διαδικασίες». 

Εφόσον, για ακόμη μια φορά, οι αρχαιρεσίες δεν καταστεί εφικτό να διεξαχθούν, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να διοριστεί -με δικαστική απόφαση- διοίκηση στη Γενική Συνομοσπονδία (κάτι το οποίο τελευταία φορά συνέβη το 1985).

Οι διαδικασίες του 37ου συνεδρίου έχει οριστεί να αρχίσουν σήμερα, νωρίς το πρωί, στο ξενοδοχείο «Ρόδος Palace». Στο κτίριο δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι σύνεδροι, μετά την επίδειξη της σχετικής κάρτας.

Ωστόσο, τα πάντα αναμένεται να κριθούν από τη στάση που θα τηρήσει η προσκείμενη στο ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και από την αντίδραση των υπολοίπων. 

Το ΠΑΜΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι περίπου 53 σύνεδροι των άλλων παρατάξεων της ΓΣΕΕ έχουν εκλεγεί μέσα από νόθες διαδικασίες και καταγγέλλει την πλειοψηφία της συνομοσπονδίας για τη δημιουργία «εργοδοτικών σωματείων».

Μάλιστα, χθες στις 6 το απόγευμα, δεκάδες μέλη της προσκείμενης στο ΚΚΕ συνδικαλιστικής παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, στην πλατεία Κύπρου, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες του 37ου συνεδρίου.

Στο ενδεχόμενο κατά το οποίο, τελικά, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, τότε το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ, με απόφαση δικαστική, για τουλάχιστον έξι μήνες (όσοι τοποθετηθούν θα αναλάβουν την ευθύνη να φέρουν σε πέρας τη διεξαγωγή του συνεδρίου, από τον Οκτώβριο και μετά). Στη Γενική Συνομοσπονδία, η τελευταία φορά που διορίστηκε με δικαστική απόφαση διοίκηση ήταν το 1985. 

Τότε, με κυβερνητική παρέμβαση, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής εκείνης και λόγω του ότι η ΠΑΣΚΕ είχε χάσει την πλειοψηφία, λόγω διάσπασης, τοποθετήθηκαν με αυτόν τον τρόπο επικεφαλής, προσωρινά, οι πιο αρεστοί στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα