«Τσοχατζόπουλος. Αποθανέτω η… ψυχή μου μετά των αλλοφύλων. Ο Ακης εκβιάζει Σημίτη και έξι υπουργούς. Επιμένει να καταθέσουν επειγόντως όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που υπέγραψαν για τα “αμαρτωλά” υποβρύχια». Αυτό έγραφε στο πρωτοσέλιδό της η «δημοκρατία», ερμηνεύοντας την πρωτοβουλία του έγκλειστου στις φυλακές πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την κλήση για κατάθεση στην υπόθεση των υποβρυχίων των συντρόφων και ομοτράπεζών του στις κυβερνήσεις του Κινήματος.
Εν προκειμένω, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να διαλευκανθεί η υπόθεση δίχως να καταθέσουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που έβαλαν την υπογραφή τους στις παραγγελίες των οπλικών συστημάτων δεν είναι αφελείς ούτε πρωτάρηδες που θα μπορούσαν να παρασυρθούν από ένα… μονοπρόσωπο κύκλωμα που είχε συστήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε παραμύθια για μικρά παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι -κυριολεκτικά- στα πόδια των επιτελών μιας κυβέρνησης βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των οικονομικών δοσοληψιών και όλες οι πληροφορίες που θα θελήσουν να αποκτήσουν για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει. Είναι δυνατόν να διέλαθε της προσοχής απάντων ο απότομος πλουτισμός και ο προκλητικός τρόπος ζωής του κυκλώματος Τσοχατζόπουλου; Θα μπορούσε να γίνει πιστευτό ότι ούτε ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ή στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν ενημέρωσε τους τότε υπευθύνους για τις ατασθαλίες σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της κρατικής λειτουργίας;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι αυτονόητες. Ανεξήγητη είναι η απροθυμία των δικαστικών αρχών να καλέσουν πάραυτα όσους αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος για τα… περαιτέρω.
Η καθυστέρηση στην εξιχνίαση του εγκλήματος εναντίον της πατρίδας δεν τιμά τη Δικαιοσύνη…


