••• Ο Τσίπρας μάλλον έκανε κοπάνα από το μάθημα της «Οδύσσειας» και νομίζει ότι ο Οδυσσέας, προτού επιστρέψει στην Ιθάκη, πέρασε (παρά τρίχα) από τις Συμπληγάδες Πέτρες.
••• Και τι έγινε που μπέρδεψε τα Αργοναυτικά με την «Οδύσσεια» ο Αλέξης; Δικό του είναι το φταίξιμο ή του Ομήρου, που δεν έβαλε σε ολόκληρο έπος ένα ζευγάρι Συμπληγάδες Πέτρες έξτρα; Και τις εντυπώσεις θα κέρδιζε και δεν θα άδειαζε (προκαταβολικά και ύπουλα) τον πρωθυπουργό.
••• Ο Τσίπρας μπέρδεψε και την έννοια της «αντίστασης» με την πολιτική του Σόιμπλε. Στις Συμπληγάδες Πέτρες θα κολλούσε; Κι αν είχαμε Συμπληγάδες σήμερα, θα αποφεύγαμε να περάσουμε από εκεί, διότι θα είχαν διόδια.
••• Οι ισλαμιστές είναι καλύτεροι ή οι κεμαλικοί; Μέγα ερώτημα, του στιλ «ποια λεπίδα κόβει βαθύτερα για να τη διαλέξουμε να μας κάνει φέτες;». Η Ιστορία έχει δείξει ότι αμφότεροι, ισλαμιστές και κεμαλικοί, μας έχουν γενοκτονήσει και σκλαβώσει κανονικότατα, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα.
••• Οι εκλογές στην Τουρκία θύμισαν διαιτησία ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου: αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη, ένας ψηφοφόρος έξι τα έγκυρα.
••• Προχωρημένη παράνοια: Ελληνας, του οποίου έχει κατακαεί η γούνα από το Μνημόνιο, έχει ξεπαραδιαστεί από την κρίση, η υπερηφάνεια του έχει γίνει χαλάκι στην εξώπορτα του Σόιμπλε και τα χρέη του έχουν ξεπεράσει την ψηλότερη κορφή του Εβερεστ, ανησυχεί για τις συνέπειες του Brexit!
••• Αυτή η Ντόρα δεν πρέπει να θυμάται πού τα «πάρκαρε» τα εκατομμύρια των φορολογουμένων όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στη «δημοκρατία» διαβάσαμε για τα 4.800.000 €, που βρέθηκαν «παρκαρισμένα» στην Αιθιοπία, τα οποία αναμένεται να επαναπατριστούν. Από την άλλη, γιατί να νοιαστεί για τα λεφτά των Ελλήνων; Δικά της ήταν; Τα πάρκαρε, τα ξέχασε…
••• Ομως, αν δούμε την αφηρημάδα της Ντόρας με καλό μάτι, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για εμπνευσμένη κίνηση.
••• Στο υπουργείο Εξωτερικών τώρα δεν νιώθουν σαν να έχουν κερδίσει το Τζόκερ; Δεν αισθάνονται σαν να παίρνουν μέρος σε κυνήγι θησαυρού; Αν η Ντόρα δεν τα άφηνε εδώ κι εκεί τα εκατομμύρια, δεν θα νιώθαμε σήμερα τόσο τυχεροί.
••• Η κυρία Μπακογιάννη μπορεί να διεκδικήσει και Νόμπελ πολιτικής πρωτοτυπίας (οποτεδήποτε καθιερωθεί αυτό το βραβείο): Είναι η πρώτη υπουργός Εξωτερικών που έστειλε ταξιδάκι σε μαγευτικούς, εξωτικούς προορισμούς πόρους του ΥΠΕΞ! Τα λεφτά έκαναν τον τουρισμό τους και τώρα θα επιστρέψουν.
π