ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 21.04.2017

••• Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έγινε γνωστή (περίπου) στο πανελλήνιο λέγοντας κουταμάρες περί… γεμιστών. Τώρα κάνει δεύτερη καμπάνια αναγνωρισιμότητας λέγοντας ακόμα μεγαλύτερες κουταμάρες, όπως «μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ».

••• Αυτό κι αν είναι θεωρία του χάους αλά ελληνικά. Προσλήψεις αρχαιολόγων μέσω ΔΕΗ! Και τα φράγκα για να πληρώσουμε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος θα τα βρούμε με ανασκαφή, σε προμνημονιακό στρώμα του νεκροταφείου της ελληνικής οικονομίας.

••• Αμα λάχει, να γίνουν προσλήψεις δασκάλων μέσω της ΕΥΔΑΠ, γιατρούς να προσλαμβάνει ο ΗΣΑΠ και οι νοσηλευτές να υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη στον ΟΤΕ. Οι αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ να περάσουν στα σουβλατζίδικα.

••• Η κυρία Φωτίου είπε κι άλλη βαρουφακιά: «Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια σε 16 μήνες» υποσχέθηκε, την ίδια στιγμή που στην Ανταρκτική ένα κοπάδι αυτοκρατορικών πιγκουίνων πάθαινε ρήξη στομάχου από τα γέλια.

••• Αν έχουν ένα καλό η επέτειος και οι συζητήσεις που γίνονται για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, είναι ότι προσφέρουν ακόμα μια επιβεβαίωση της θεωρίας του χάους: Η πεταλούδα που πετά στο Πεκίνο μπορεί να προκαλέσει σεισμό στην Αργεντινή και μια σφαλιάρα που προσγειώθηκε σε προπασοκικό μάγουλο δημιούργησε χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες σε ελβετικές τράπεζες.

••• Επρεπε να βολτάρουν τα τανκς στην Πανεπιστημίου για να δρομολογηθεί η καριέρα ορισμένων. Αν η δημοκρατία είχε διατηρηθεί άθικτη στην πατρίδα μας, δεν θα είχαν κάνει ρεσάλτο οι μουσάτοι στις τσέπες μας – από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.

••• Η τρόικα θέλει περικοπές από το 2018; Γιατί μας κακομαθαίνουν. Οι ψαλιδιές να μπουν από το 2017 και, αν είναι δυνατόν, να κοπούν και φράγκα αναδρομικά. Να γίνουν κρατήσεις από το 1974.

••• Μια και γίνεται λόγος για το πολίτευμα: σε ποιο άρθρο του Συντάγματος προβλέπεται η εξουσία της Βελκουλέσκου; Πότε ψήφισε ο λαός τον Τόμσεν; Πότε απέκτησε τόσο ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

••• Η «δημοκρατία» έγραψε για την απάτη που γίνεται με τις κρυφές χρεώσεις κινητών και τα νέα κόλπα των επιτηδείων για να χρεώνουν τους λογαριασμούς. Με το που διαβάζεις τον τίτλο του θέματος, ο νους σου ταξιδεύει μέχρι τα προεκλογικά SMS που στέλνουν οι βουλευτές, αλλά τελικά πρόκειται περί άλλης απάτης, όχι της κομματικής.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις