Με κυρώσεις απειλεί την Ελλάδα ο Ζελένσκι!

Απίστευτο το θράσος του Ουκρανού προέδρου

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα -με μεγάλο κόστος- συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στην Ουκρανία, με αποστολή όπλων και ανθρωπιστικής βοήθειας, υποδοχή προσφύγων και υιοθέτηση κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι, επιδεικνύοντας απίστευτο θράσος, απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα λόγω της δραστηριοποίησης ελληνικών εταιριών στη Ρωσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», προ ημερών εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών μια ουκρανική διπλωματική νότα μέσω της οποίας ζητούνται εξηγήσεις για επτά ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται επί ρωσικού εδάφους, παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες των συγκεκριμένων εταιριών, όπως γράφει «το Βήμα», δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) μετά την εισβολή στην Ουκρανία και το συνακόλουθο ξέσπασμα του πολέμου.

Εντονες παρατηρήσεις

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτό το αίτημα του Κιέβου ενόχλησε την ελληνική πλευρά και ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του έγιναν πάρα πολύ έντονες παρατηρήσεις. Ο κ. Σουτένκο, κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι διαβίβασε τη σχετική νότα, όπως του ζητήθηκε από τη χώρα του, ενώ δεν είχε δώσει επαρκείς εξηγήσεις όσον αφορά τις πηγές πληροφόρησης για τις δραστηριότητες των ελληνικών εταιριών.

Επίσης -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιευμένες πληροφορίες-, ανώτεροι διπλωματικοί αξιωματούχοι υπογράμμιζαν ότι μια σειρά ουκρανικών αιτημάτων έχει προκαλέσει ενόχληση και δυσφορία στην Αθήνα γιατί, όπως λένε, το Κίεβο φαίνεται πως έχει χάσει κάθε μέτρο στο τι και πώς το ζητά. Στον καταιγισμό των ουκρανικών αιτημάτων περιλαμβάνεται η επιπλέον οικονομική και εξοπλιστική ενίσχυση, ενώ παράλληλα υπάρχουν διαμαρτυρίες, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, για τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες από πλοία ελληνικών συμφερόντων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα