Ευαγγελισμός: Κατέβασε ρολά στην εφημερία

Με τις ελλείψεις στα φάρμακα να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και τη… μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα να έχει μείνει στα χαρτιά, το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών είναι τα νοσοκομεία.

Μόνο που και αυτά, υπό το βάρος της σκληρής διετίας του κορονοϊού αλλά και της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές, έχουν βρεθεί «ευάλωτα» μπροστά σε αυτό το νέο κύμα πίεσης. Αλλωστε, η τριδημία κορονοϊού, γρίπης και RSV είναι γνωστό πως θα προκαλούσε κύμα πίεσης στο ΕΣΥ, ωστόσο ακόμα μια φορά η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο.

«Yπό προστασία»

Τελευταίο «θύμα» της πολιτικής Πλεύρη – Γκάγκα ήταν το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά, στέλνοντας περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία. Η πίεση από τις εισαγωγές ήταν τόσο μεγάλη που μεσάνυχτα το ΕΚΑΒ έβαλε το νοσοκομείο «υπό προστασία», δηλαδή τα περιστατικά διοχετεύονταν σε άλλο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο δέχτηκε 90 ασθενείς με πυρετό που πιθανολογείται ότι είχαν Η1Ν1 και 20 περιστατικά Covid. Η εικόνα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αποτελεί μια μικρογραφία της «κόλασης» που επικρατεί στην Υγεία με την τεράστια προσέλευση κόσμου, από το απλό κρυολόγημα και μια εξέταση αίματος μέχρι τους πολυτραυματίες και τις πλέον εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως οι μεταμοσχεύσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα