Το «αντίο» από την Αννα Μαρία και η ιστορία πίσω από το στεφάνι της

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία κρύβεται πίσω από το εξαιρετικά σπάνιο στεφάνι της Αννας Μαρίας στο τελευταίο «αντίο» στον τέως μονάρχη.

Ηταν 18 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα Μαρία. Θέλοντας να της δείξει την αγάπη του, της πρόσφερε μια ανθοδέσμη από τα αγαπημένα του λουλούδια, μιγκέ. Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει στην ιστορία, αφού επρόκειτο για σπάνιο είδος λουλουδιών, επομένως η παραγγελία είχε γίνει μήνες πριν. Το δάκρυ της Παναγιάς ή αλλιώς κρίνο της κοιλάδας είναι το λουλούδι μιγκέ με το έντονο άρωμα και τη λεπτή εμφάνιση.

Η λέξη «μιγκέ» είναι γαλλική και τα άνθη του λουλουδιού θεωρούνται σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με έναν μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει, αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών, δε, συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Πριν από δύο ημέρες ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του τέως βασιλιά, με την Αννα Μαρία να προχωρά σε ειδική παραγγελία. Η οδηγία ήταν σαφής: «Ενα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει “Η Αγαπημένη σου, Αννα Μαρία” μαζί με το στέμμα».

Ηταν ο τρόπος για να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της. Οπως τότε που ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα