Ο 38χρονος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία – Το μικρότερο παιδί του βρέθηκε ζωντανό στο σπίτι
Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ενός φρικτού εγκλήματος στη Βόρεια Καρολίνα, όπου ένας 38χρονος πατέρας φέρεται να δολοφόνησε τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι «τα πτώματα βρίσκονται στο πορτμπαγκάζ».
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του Γουέλινγκτον Ντίκενς Γ΄, στην πόλη Ζέμπουλον, ανατολικά του Ράλεϊ, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: στο γκαράζ του σπιτιού, μέσα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν τα πτώματα τεσσάρων παιδιών, ηλικίας 6, 9, 10 και 18 ετών.
Οι αρχές αναγνώρισαν τα θύματα ως Λία Ντίκενς (6 ετών), Ζόι Ντίκενς (9 ετών), Γουέλινγκτον Ντίκενς (10 ετών) και Σον Μπράσφιλντ (18 ετών), ο οποίος ήταν θετός γιος του δράστη.
Μέσα στο σπίτι βρέθηκε σώος ο 3χρονος γιος του Ντίκενς, ο οποίος παραδόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα υπόλοιπα παιδιά είχαν πεθάνει «εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα».
Καμία εξήγηση για το φρικτό έγκλημα
Ο Ντίκενς συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για τη δολοφονία ενός εκ των ανήλικων παιδιών. Παραμένει προφυλακισμένος χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ετοιμάζουν νέες κατηγορίες για τους θανάτους των υπόλοιπων παιδιών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί το κίνητρο της πράξης, ούτε ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκαν τα παιδιά. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζόνστον ανακοίνωσε ότι «τα λείψανα βρέθηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση» και ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 38χρονου δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση, ενώ τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ως ημερομηνία διάπραξης του εγκλήματος την 1η Μαΐου.


