Σκηνές αποκάλυψης εκτυλίσσονται από νωρίς σήμερα στην Αττική, με την κίνηση λόγω της κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι οδηγοί που κινούνται στο λεκανοπέδιο βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με μποτιλιάρισμα και αυξημένη κίνηση, αλλά και με τις καταιγίδες που πλήττουν από τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή.
Τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και κατά τόπους σχηματίζονται ουρές, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στις μετακινήσεις.
- Δείτε live την κίνηση στο λεκανοπέδιο πατώντας εδώ
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, αυξημένη κυκλοφορία παρατηρείται στις οδούς Αθηνών–Κορίνθου και στη Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα εξόδου, καθώς και στην Αθηνών–Λαμίας τόσο στο τμήμα από την Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη στο ρεύμα εξόδου, όσο και στο αντίστοιχο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Αθηνών στο ρεύμα εισόδου.
Αντίστοιχα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στη Λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα, ενώ επιβαρυμένη εικόνα παρουσιάζουν η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Μεσογείων, καθώς και η Λεωφόρος Κηφισίας σε άνοδο και κάθοδο.
Η αυξημένη κίνηση συνεχίζεται στη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, αλλά και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, ενώ σημαντικές επιβραδύνσεις παρατηρούνται στην Καλλιρρόης, στη Λεωφόρο Συγγρού στην άνοδο και στη Βασιλίσσης Αμαλίας.
Ακόμη, δυσκολίες στις μετακινήσεις εντοπίζονται και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο τμήμα από τον Άλιμο έως την Καραϊσκάκη στο ρεύμα προς Πειραιά. Σημαντικά επιβαρυμένη κυκλοφορία καταγράφεται επίσης στη Βάρης–Κορωπίου, στην Αττική Οδό, στην Περιφερειακή Καρέα από Ηλιούπολη, καθώς και στη Λεωφόρο Σχιστού, όπου αρκετοί οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό, όπου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνονται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, της τάξεως των 10 έως 15 λεπτών.
Οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στο τμήμα από τον κόμβο Κύμης έως τον κόμβο Πεντέλης και οφείλονται σε σύγκρουση οχημάτων που σημειώθηκε νωρίτερα, επηρεάζοντας την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.
Απομάκρυνση των εμπλεκομένων οχημάτων, στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες.
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 10′-15′ από κόμβο Κύμης έως κόμβο Πεντέλης. https://t.co/zJ9FgYmuZl— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) October 22, 2025
Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την αποκατάσταση της ομαλότητας στο οδικό δίκτυο.
Διακοπή κυκλοφορίας σε Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη
Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί στην Λεωφόρος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, λόγω της συσσώρευσης υδάτων που καθιστά το οδόστρωμα επικίνδυνο και ανέφικτη τη διέλευση οχημάτων.
Οι ρυθμίσεις ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τόσο προς Πειραιά όσο και προς Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν το σημείο και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές μέχρι να αποκατασταθεί η κανονική ροή.


