Πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον τερματικό σταθμό του Caspian Pipeline Consortium
Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια, τα οποία ανέμεναν για φόρτωση στον τερματικό σταθμό του Caspian Pipeline Consortium στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια Delta Harmony και Matilda, τα οποία βρίσκονταν αγκυροβολημένα στην περιοχή τη στιγμή της επίθεσης.
Σε ό,τι αφορά το Matilda, αξιωματούχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το πλοίο χτυπήθηκε από δύο drones. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος, ενώ από την αρχική εκτίμηση προκύπτει ότι οι ζημιές που υπέστη το πλοίο είναι περιορισμένες και πλήρως επισκευάσιμες. Το δεξαμενόπλοιο παραμένει αξιόπλοο και απομακρύνεται αυτοδύναμα από την περιοχή.
Για το Delta Harmony, πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι μετά την επίθεση φέρεται να εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία ωστόσο κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να δοθούν μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών.

