Της Βαρβάρας Φανίδη
Σε μία πραγματική μάχη στο Κάουνας, που χρειάστηκε η διπλή παράταση για να βγει νικητής, η Ζαλγκίρις κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με 99-94 επί του Ολυμπιακού και πήρε σημαντική ανάσα στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 18-10, ενώ η Ζάλγκιρις ανέβηκε στο 17-12.
Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν και με +11 (51-62) στις αρχές της 4ης περιόδου, σε μια βραδιά που έπαιζε χωρίς τον σούπερ σταρ του Σάσα Βεζένκοφ και τον βασικό σέντερ του Νίκολα Μιλουτίνοφ… αλλά μετά από δύο παρατάσεις και 50 λεπτά αγώνα, δεν άντεξε.
Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε ρεκόρ πόντων (32) και ριμπάουντ (9)… αλλά και λαθών (!) με 6 στη Euroleague. Ο Γάλλος με 5/9 τρίποντα… αλλά και σωρεία λαθών στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδου και της δεύτερης παράτασης… ακροβατούσε ανάμεσα στον τίτλο του «ήρωα» κα του «μοιραίου».
Ο Τόμας Ουόκαπ με 1/5 δίποντα και 1/4 τρίποντα δεν βοήθησε επιθετικά τον Ολυμπιακό αστοχώντας και σε κρίσιμο λέι απ. Ούτε ο Πίτερς που είχε 4 πόντους με 0/5 τρίποντα, ενώ 3 πόντους σημείωσε ο ΜακΚίσικ. Ο Κόρι Τζόσεφ αγωνίστηκε μόνο 6:52” και έμεινε άποντος, ενώ ο Μόντε Μόρις δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.
Ο Τάιλερ Ντόρσει είχε 16 πόντους με 1/5 τρίποντα. Ο Τάισον Ουόρντ βοήθησε με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Όσο ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν στο παρκέ (14 πόντους και 7 ριμπάουντ) ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να «δραπετεύσει» από το Κάουνας με νίκη, αλλά χρεώθηκε με δύο φάουλ μέσα σε ενάμιση λεπτό στην 1η παράταση και αποβλήθηκε με 5ο φάουλ.
Με δύο εύστοχα τρίποντα του Φουρνιέ στις αρχές της 2ης παράτασης ο Ολυμπιακός έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το 93-92, 1:08” πριν τη λήξη. Το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο του Ουίλιαμς-Γκος και μία δική του βολή έκαναν το 97-92 στα 35”.
Ο Φουρνιέ ευστόχησε σε 2/2 βολές στα 24” (97-94), αλλά και ο Φρανσίσκο (99-94) στα 17”, για ν’ αστοχήσει σε τρίποντο ο Φουρνιέ και σε δίποντο ο Πίτερς και η Ζαλγκίρις να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στη Euroleague, ανεβαίνοντας στο 17-12.
Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 18-10 με αγώνα λιγότερο και πλέον μετρά 10 νίκες στα τελευταία 13 ματς που έχει δώσει στη Euroleague.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 37-39, 51-60, 73-73, 82-82 α’ παρ., 99-94 β’ παρ.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Τόμας Μασιούλις): Ουίλιαμς-Γκος 23 (4), Φρανσίσκο 23 (4), Ράιτ 14 (1), Μπραζντέικις 7, Γκιεντράιτις, Τουμπέλις 10, Λο 15 (3), Σλίβα 1, Μπιρούτις 4, Μπουτκεβίτσιους, Ουλανόβας 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Νιλικίνα 3 (1), Ουόρντ 9, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 16 (1), Πίτερς 4, Τζόσεφ, Χολ 8, ΜακΚίσικ 3 (1), Τζόουνς 14, Φουρνιέ 32 (5)


