Μετά την ήττα από την Παραγουάη, η Εθνική Ελλάδος μπήκε χθες στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό τη Βουδαπέστη, όπου θα φιλοξενηθεί από την Ουγγαρία στο Puskas Arena (31/03, 20.00).
- Από τον Γιώργο Σηφάκη
Η αυριανή αντίπαλός της επικράτησε 1-0 επί της Σλοβενίας των Τσέριν – Βέρμπιτς στη Βουδαπέστη, στο 80′ με σκόρερ τον Σον. Την αποστολή δεν ακολούθησαν ο Ντίνος Μαυροπάνος, λόγω του τραυματισμού του με την Παραγουάη, και ο Σωτήρης Κοντούρης που ενσωματώθηκε στην Εθνική Ελπίδων. Αντίθετα, την ακολούθησε κανονικά ο Λάζαρος Ρότα, αφού ήταν ευχάριστα τα νέα από το χτύπημα που δέχτηκε στο φιλικό με την Παραγουάη, μια και δεν του άφησε κάποιο πρόβλημα. Ο Ελληνας μπακ της ΑΕΚ θυμίζουμε πως έφυγε κουτσαίνοντας από το «Γ. Καραϊσκάκης», δείχνοντας πως έχει ενοχλήσεις χαμηλά στο πόδι έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε. Εν τέλει, το πρόβλημα δεν αποδείχθηκε ευτυχώς κάτι σοβαρό, χθες ήταν καλύτερα, συμμετείχε στην προπόνηση και θα είναι διαθέσιμος για το φιλικό ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.
Προχθές όσοι έπαιξαν απέναντι στην Παραγουάη από 60 λεπτά και πάνω έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Χθες το μεσημέρι οι διεθνείς προπονήθηκαν ξανά (ο Ρότα έβγαλε όλο το πρόγραμμα) επί ελληνικού εδάφους και στις 18.00 πέταξαν για τη Βουδαπέστη. Μαζί με την αποστολή της γαλανόλευκης ταξιδεύει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μάκης Γκαγκάτσης.
Από την άλλη, ήττα αποκλεισμού από την τελική φάση του Euro U19 γνώρισε η Εθνική ομάδα Νέων στο Οφενμπαχ το βράδυ του Σαββάτου (28/03). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 1-0 από την αντίστοιχη της Γερμανίας στον δεύτερο αγώνα για την Elite Round και απώλεσε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης. Η Εθνική Νέων στάθηκε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως το γκολ του Ονιέκα στο 84′ της αναμέτρησης διαμόρφωσε το 1-0 υπέρ των Γερμανών. Το αποτέλεσμα αυτό άφησε την Ελλάδα στον 1 βαθμό στο 1ο γκρουπ. Ετσι, την πρωτιά θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική η Γερμανία και η Αυστρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αύριο (31/03) αντιμετωπίζει στη Φρανκφούρτη τη Σουηδία στο τρίτο και τελευταίο ματς της Elite Round. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν έχει καμία εκ των δύο ομάδων.


