Νίκη επιβίωσης
Νίκη έπειτα από 13 χρόνια ψάχνει στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα (21.30), στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της EuroLeague.
- Από τον Γιάννη Κάρμα
Οι «πράσινοι» μετά την ήττα στη Σόφια από τη Χάποελ δεν έχουν περιθώρια για άλλη απώλεια, αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για απευθείας πρόκριση στα playoffs. Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην 7η θέση με ρεκόρ 20-15.
Στο ματς του πρώτου γύρου οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 103-96. Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Ρογκαβόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο, οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα. Αντίθετα, ο Τζέριαν Γκραντ ταξίδεψε με την αποστολή, όμως η συμμετοχή του θα αποφασιστεί σήμερα. Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός γκαρντ είχε υποστεί κάταγμα στο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού στο ματς με την Ντουμπάι και δεν αγωνίστηκε απέναντι σε Μονακό και Χάποελ Τελ Αβίβ.
Για την κρισιμότητα του αγώνα και το δύσκολο έργο που θα έχει ο Παναθηναϊκός στα δύο εκτός έδρας ματς μίλησε ο Τι Τζέι Σορτς: «Εχουμε ένα δύσκολο ταξίδι στην Ισπανία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι, να μην κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και πολύ ταλέντο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να μείνουμε στο πλάνο και να κερδίσουμε στην Ισπανία».
Για την κακή παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, όπου έχει να κερδίσει 13 χρόνια, επεσήμανε: «Από την εμπειρία μου εκεί, έχουν πολύ καλό κόσμο που τους στηρίζει πλήρως. Παλεύουν όπως και εμείς για τα πλέι οφ. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο περιβάλλον, αλλά εστιάζουμε στην ομάδα μας και στο πώς θα πάρουμε τη νίκη».
Οσον αφορά την Μπαρτσελόνα, Σατοράνσκι και Βέσελι δεν αγωνίστηκαν στο ματς απέναντι στη Σαραγόσα για την ACB για προληπτικούς λόγους και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμοι εν όψει «Τριφυλλιού». Αντίθετα στα «πιτς» παραμένουν Λαπροβίτολα και Νούνιεθ. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ολεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μανουέλ Ατάρ (Ιταλία).
Αταμάν: «Για εμάς είναι σαν ένα Final 4»
Για την κρισιμότητα της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, τον «αυτοσκοπό» της νίκης, αλλά και το σύστημα που θα πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός, μίλησε ο Εργκίν Αταμάν.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Απομένουν τρία παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και είναι πολύ σημαντικά για όλες τις ομάδες που βρισκόμαστε στο ίδιο ρεκόρ, όπως με την Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή, αφού και οι δύο έχουμε από 20 νίκες. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και η φιλοσοφία μου. Αυτές οι ομάδες ήρθαν στην αρχή της σεζόν στο ΟΑΚΑ και μας κέρδισαν, οπότε, αν αξίζουμε να βρισκόμαστε σε μια καλή θέση στη βαθμολογία, πρέπει να τις κερδίσουμε εκεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα για εμάς.

Ολοι ξέρουν ότι ο Πάντερ είναι μεγάλος σκόρερ και θα είναι πολύ σημαντική η άμυνά μας. Ο Κλάιμπερν κάνει πολύ καλή σεζόν. Υπάρχει ο Σενγκέλια, ο Βέσελι, ο (Μπίλι) Ερνανγκόμεθ. Ολοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν τελικό. Για εμάς είναι σαν ένα Final Four στην Ισπανία. Δεν παίζουμε PlayStation να μπει ένας παίκτης (σ.σ.: Χέιζ-Ντέιβις) και να αλλάξει αμέσως η ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση. Είναι αδύνατον να αλλάξει όλο το σύστημα μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Οπότε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το κλασικό μας σύστημα».



