Συνεχίζει να… αγγίζει τα 100 δολάρια το βαρέλι
Σε μια ξαφνική αντιστροφή της εικόνας, η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου βρέθηκε και πάλι σήμερα (9/4) να διεκδικεί τα 100 δολάρια το βαρέλι, πυροδοτούμενη από τους εντεινόμενους προβληματισμούς γύρω από την τύχη της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, αλλά και από την συνεχιζόμενη παράλυση της ναυτιλίας στα Στενά του Ορμούζ.
Ακολουθώντας την απότομη πτώση της Τετάρτης, όπου και έκλεισε στα 94,41 δολάρια, το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Μαΐου πραγματοποίησε ισχυρή ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 15:05 (ώρα Ελλάδος) κατέγραψε άνοδο της τάξης του 5,83%, φθάνοντας στα 99,91 δολάρια και υπερβαίνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα το φράγμα των 100 δολαρίων.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και το αργό πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας, με τις συμβάσεις παράδοσης Ιουνίου να ενισχύονται κατά 3,67% και να διαμορφώνονται στα 98,23 δολάρια.



