Στο ρευστό πολιτικό σκηνικό αναφέρθηκε o Παύλος Γερουλάνος σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι), σημειώνοντας ότι το εκλογικό τοπίο παραμένει ανοιχτό.
«Ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι είναι ώρα να αντικατασταθεί ο κ. Μητσοτάκης και ψάχνει να δει τα θέματα που αναδεικνύει το κάθε κόμμα. Βασική στόχευση του ΠΑΣΟΚ είναι η παρουσία του σε κάθε χωριό και κάθε γειτονιά, ώστε να πείσει για τη σοβαρότητα της αντιπολιτευτικής του πρότασης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως κεντρικός στόχος του κόμματος είναι η προσέγγιση του προοδευτικού ακροατηρίου που απέχει από τις κάλπες, υπογραμμίζοντας ότι η ενεργοποίηση των πολιτών και η άμεση επαφή με την κοινωνία μπορούν να ενισχύσουν τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε: «Πάντα όταν έχουμε μια αλλαγή στα κόμματα, τα κόμματα αυτά παίρνουν μια δυναμική στην αρχή. Δεν θέλω να προϊδεάσω πώς θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά δεν είναι μια κατάσταση την οποία τώρα μπορώ να σας σχολιάσω και να σας πω». Οσο για την… πολυφωνία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως, παρά τις διαφορετικές απόψεις, κοινοί στόχοι παραμένουν η μείωση των ανισοτήτων, η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.