Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 18 και 20 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης.
Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 21/07, στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, κοντά στην Ασπροβάλτα. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε ο 41χρονος, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής, με τους δύο εξ αυτών να βρίσκονται στριμωγμένοι στο πορτμπαγκάζ.
Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22/07 στην Εγνατία Οδό, πριν από τον κόμβο Προφήτη. Εκεί ακινητοποιήθηκαν δύο επιβατικά οχήματα με οδηγούς τον 18χρονο και τον 20χρονο. Σε ελέγχους που ακολούθησαν, βρέθηκαν συνολικά έξι μη νόμιμοι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρονταν στους χώρους αποσκευών.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα μεταφοράς, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
