Με συνταγή Νέας Δημοκρατίας έχει φαίνεται αποφασίσει να αντιμετωπίσει η Χαριλάου Τρικούπη τα δυσθεώρητα χρέη του ΠΑΣΟΚ, που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ζήλεψε χθες την αίγλη του Νίκου Ρωμανού και των λοιπών «γαλάζιων» παιδιών που κάνουν το μαύρο άσπρο για τα χρέη του κόμματός του, με αποτέλεσμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, να πει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι άμοιρος ευθυνών και υποχρεώσεων.
Τι φαντάστηκε ο κ. Τσουκαλάς για να βγει από τη δύσκολη θέση; Μα, πολύ απλά ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν “γέννησε” τα χρέη, δεν τα δημιούργησε. Ηταν ένα απλό στέλεχος, ένας νέος άνθρωπος. Αποφάσισε, όμως, να ρυθμίσει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ».
Μάλιστα, έχοντας καταπιεί το αλφαβητάρι της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκε στους αντιπάλους του, προσθέτοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ήταν αρχηγός κόμματος όταν “γεννήθηκαν” χρέη σε εργαζομένους στα κομματικά έντυπα, όχι μόνο δεν τα ρύθμισε, αλλά επέλεξε να φύγει από το κόμμα του και να τους πετάξει σαν βαρίδια».
«Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε απλά να κρυφτεί από τα προβλήματα που “γέννησε” και να πετάξει σαν βαρίδια τους εργαζομένους και τους πρώην συντρόφους του, είναι συνεπής και καθαρή αυτή η στάση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσουκαλάς. Εκανε λόγο για βαθιά πολιτική υποκρισία του κ. Τσίπρα, «όταν πολλοί στενοί συνεργάτες του είναι οι πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο, γιατί δεν τους ρωτάει πώς “γεννήθηκαν” τα χρέη αυτά, τα οποία σήμερα έχουν ρυθμιστεί;».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα διαθέτει διαφάνεια και όλοι γνωρίζουν πού οφείλει. Υπογράμμισε πως «πράγματι, το ζήτημα των χρεών των κομμάτων είναι υπαρκτό. Είχε συνηθίσει το πολιτικό σύστημα, όλα τα κόμματα δανείζονταν ανάλογα με τα ποσοστά που είχαν. Το ΠΑΣΟΚ μετά έχει πολύ μεγάλη μείωση, με αποτέλεσμα να έχει μια αδυναμία που έπρεπε να ρυθμίσει».
Σημείωσε ότι «προφανώς και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο μοντέλο εκείνο της δανειοδότησης των κομμάτων με βάση τα ποσοστά, ήταν ένα λάθος μοντέλο» και πως «γι’ αυτόν τον λόγο το ΠΑΣΟΚ από το 2010 και μετά δεν έχει δανειστεί ούτε μισό ευρώ».