Η κορυφαία πιανίστα Λιζ ντε λα Σαλ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου

Τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα πιανίστα Λιζ ντε λα Σαλ, με ιδιαίτερη καλλιτεχνική πορεία και πολυάριθμες ηχογραφήσεις και συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες παγκοσμίως, φιλοξενεί πρώτη φορά, στις 7 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η καλλιτέχνις θα ερμηνεύσει το «Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο» του Φραντς Λιστ, που διακρίνεται για τη δεξιοτεχνική του λάμψη και τις μελωδίες του. Θα ακολουθήσει το συμφωνικό ποίημα «Τα Πρελούδια», ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα του συνθέτη, στο οποίο η μουσική καθίσταται όχημα για την έκφραση έντονων συναισθημάτων και δραματικών αντιθέσεων. Η συναυλία θα ανοίξει με τη «Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου» του Νίκου Αστρινίδη, ένα χορογραφικό ποίημα εμπνευσμένο από το ομώνυμο διήγημα του Εντγκαρ Αλαν Πόε, ενώ θα ολοκληρωθεί με το «Βάκχος και Αριάδνη», τη δεύτερη σουίτα από το μπαλέτο του Αλμπέρ Ρουσέλ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τον θάνατο του Γάλλου συνθέτη.

Την ΚΟΑ θα διευθύνει η έμπειρη αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου, σε μια συναυλία που συνδυάζει τη ρομαντική πληθωρικότητα του Λιστ με δύο έργα ιδιαίτερης δραματουργικής και ορχηστρικής δυνάμεως. Η Λιζ ντε λα Σαλ αντικαθιστά τον Αλεξέι Βολόντιν, ο οποίος αδυνατεί να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του εμφάνιση με την ΚΟΑ λόγω σοβαρού αυτοκινητικού ατυχήματος που υπέστη στο Ισραήλ τον Ιούνιο, από το οποίο δεν έχει αναρρώσει πλήρως.