«Φρούρια» Αθήνα και Αγ. Ορος για τον Πούτιν!

Σήμερα το μεσημέρι η άφιξη του Ρώσου προέδρου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Αύριο η επίσκεψη στον Αθω

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη χώρα μας ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφονται οι προβολείς της δημοσιότητας. Τα μέτρα ασφαλείας, τόσο κατά την άφιξη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα, σήμερα περί τις 15.30, και την παραμονή του στην πρωτεύουσα όσο και κατά τη μετάβασή του αύριο στο Αγιο Ορος, θα είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο (16.30), όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια, κατά τις 17.00, τον Ρώσο πρόεδρο θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ νωρίς το βράδυ ο κ. Πούτιν θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο. Κατόπιν, ο κ. Παυλόπουλος θα του παραθέσει επίσημο δείπνο. Στο επίκεντρο των συναντήσεών του θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας, η ενεργειακή συνεργασία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος ηγέτης, το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι κλειστό, ενώ σε κάθε μετακίνησή του θα αποκλείονται δρόμοι, τμηματικά. Για την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας σε επιφυλακή θα βρίσκεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής (Τροχαία, άνδρες των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής). Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταλύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, που, όπως και ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, θα θυμίζει -λόγω μέτρων ασφαλείας- απαγορευμένη ζώνη.

Σε φρούριο, πάντως, θα μετατραπεί και το Αγιον Ορος, το οποίο θα ανοίξει αύριο το μεσημέρι τις πύλες του στον υψηλό προσκεκλημένο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει για τη μετάβασή του στην Ουρανούπολη τρία θωρακισμένα οχήματα. Από εκεί θα μεταβεί στη Δάφνη με ταχύπλοο, το οποίο, ύστερα από αίτημα της ρωσικής πλευράς, θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει το Σάββατο στις 20.45 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Υποδοχή από Ιβάν και η εμπλοκή με τον Κύριλλο

Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης θα υποδεχθεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αύριο στο Αγιον Ορος. Ασαφές ωστόσο παρέμενε μέχρι χθες αργά το βράδυ αν στην υποδοχή θα ήταν παρών και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, έπειτα από κώλυμα που προέκυψε, αναφορικά με τη συνοδεία του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε εμπλοκή, καθώς ο Πατριάρχης ήθελε να συνοδεύεται από 50 κληρικούς στην υποδοχή που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί για τον ίδιο στον Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές

. Οπως έγινε γνωστό, διαφώνησαν οι Αγιορείτες και του ζητήθηκε να παραστεί μόνο με τέσσερις επισκόπους. Μετά την εξέλιξη αυτή, πηγές άφηναν να διαρρεύσει ότι ο κ. Κύριλλος, που θα βρίσκεται στο Αγιον Ορος από σήμερα το μεσημέρι, δεν θα παραστεί τελικά στην υποδοχή Πούτιν το Σάββατο στο Πρωτάτο στις Καρυές και θα δεχτεί τον Ρώσο πρόεδρο αργότερα, στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος. Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, όπως έγινε χθες γνωστό, θα παραμείνει μόλις για μιάμιση ώρα στην Αθωνική Πολιτεία και θα μεταβεί μόνο στις Καρυές και στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι άλλες επισκέψεις.

Αιτία της επίσκεψης του κ. Πούτιν στην Αθωνική Πολιτεία, αλλά και του προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας, αποτελεί η συμπλήρωση 1.000 ετών ρωσικής παρουσίας στο Περιβόλι της Παναγίας. Με την παρουσία του εκεί, ανάμεσα σε ελάχιστους υψηλά προσκεκλημένους, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που συνεχίζει να διατηρεί με τη ρωσική ηγεσία.

Αρ. Μάτιος

Εκθεση στη Βουλή για το περιβόλι της Παναγίας

Το Αγιον Ορος ενώνει Ελλάδα και Ρωσία, καθώς όχι μόνο θα βρεθεί σε αυτό σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά χθες, υπό την παρουσία εκπροσώπου του, τελέστηκαν στη Βουλή τα εγκαίνια της έκθεσης «Αθως: Το Αγιον Ορος».
Η έναρξη των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, με τον πρόεδρο Νίκο Βούτση να κάνει λόγο για σημαντική πρωτοβουλία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και μέλος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Popov εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η επίσκεψη του Β. Πούτιν θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην περαιτέρω τελειοποίηση των σχέσεων μεταξύ μας».

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, θεοφιλέστατος επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, που μετέφερε το μήνυμα και τον πατριαρχικό έπαινο του παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα