ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

►Συναγερμός στην Τροχαία Αττικής εν όψει της επίσκεψης του προέδρου Πούτιν (φωτό αριστερά) στην Αθήνα. Χθες κατά μήκος της Ρηγίλλης, της Ηρώδου Αττικού, της Βασιλέως Γεωργίου, γενικότερα σε όλο το τετράγωνο γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες, ενώ σε δεκάδες αυτοκίνητα είχαν τοποθετηθεί σημειώματα (στα παρμπρίζ), ειδοποιώντας τους οδηγούς να τα απομακρύνουν από την περιοχή. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

►Είναι μέλος της κυβέρνησης από τα πλέον υψηλόβαθμα. Μου λένε ότι διακρίνεται για το εξής: Χαλάει τον κόσμο απευθυνόμενος στους υπευθύνους εθιμοτυπίας σε κάθε εκδήλωση που παρίσταται, αν η καρέκλα που τον έχουν τοποθετήσει στην πρώτη σειρά είναι σε σημείο που δεν του αρέσει. Τη μία λέει ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ας είναι στην ίδια εκδήλωση υπουργοί που τον «περνούν» στο πρωτόκολλο, την άλλη ότι εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό και πάει λέγοντας.

►Προχθές έκανε τον βίο αβίωτο στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μόλις γύρισε την πλάτη του τού τα «έσουραν» κανονικώς. Ο ήρωας της ιστορίας μας, όμως, δεν πτοήθηκε καθόλου. Επέβαλε την άποψή του. Βεβαίως, αν καθόταν δίπλα στον Καραμανλή, θα του άρεσε περισσότερο.

►Χίλια δίκια έχει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας (φωτό δεξιά) σε όσα παρατηρεί για τον νέο επενδυτικό νόμο της κυβέρνησης. Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι «δεν προβλέπεται δυνατότητα προκαταβολής της επιχορήγησης με το νέο πλαίσιο» ούτε και δεσμευτικοί χρόνοι για την ολοσχερή καταβολή της επιχορήγησης, ο κ. Σιούφας εκφράζει ισχυρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να αποδώσει καρπούς ένας τέτοιος νόμος.

►Μάλιστα, προτείνει για λόγους ταχύτητας-αποσαφήνισης του νομοθετικού πλαισίου να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής, για να κατατίθενται προς έγκριση μαζί με τον επενδυτικό νόμο τα Προεδρικά Διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις. Ακούει κανείς;

►Πηγαδάκι με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρύτανη του διπλωματικού σώματος Πέτρο Μολυβιάτη είχε ανοίξει προχθές σε παρουσίαση βιβλίου ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα εθνικά θέματα. Ο κύριος Μολυβιάτης είχε ιδιαίτερη συνομιλία και με τον πρέσβη της Βρετανίας Τζο Κίτμερ, ο οποίος μιλά άριστα ελληνικά και με καλή προφορά.

►Η φάβα έχει πάντα λάκκο. Οι θεσμοί ζητούν να εκχωρηθούν τα «κόκκινα» δάνεια των ΔΕΚΟ που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για έναν απλό λόγο: Γιατί σε αδυναμία καταβολής τους, όπερ και το πιθανότερο, μετά αποκτούν μετοχές των εταιριών άρα και ιδιοκτησία έναντι χρέους τα κοράκια. Βουβές ιδιωτικοποιήσεις στο τζάμπα και χωρίς να ανοίγει μύτη, δηλαδή.

►Δραστηριότητα αντίστοιχης προσώπου της κεντρικής πολιτικής επιδεικνύει εσχάτως ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης (φωτό αριστερά). Τηλεοπτικές συνεντεύξεις, συνεντεύξεις σε life style κυριακάτικα περιοδικά, επαφές, παρουσίες στη Βουλή και, βέβαια, μετρήσιμο έργο: Τις προάλλες ο Ασωπός, χθες η διανομή τροφίμων σε 4.390 άπορες οικογένειες. Φουλ δραστηριότητα. Νομίζω ότι ετοιμάζεται από τώρα για τον Δήμο Αθηναίων, αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος του, η διαδοχή Καμίνη.

►Πάντα μπροστά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (φωτό δεξιά): Αναπληρώνει την έλλειψη όρασης λόγω γήρατος με το να ακούει «πλακέτες», δηλαδή βιβλία που ηχογραφήθηκαν σε προφορικό λόγο από διάσημους ηθοποιούς. Είναι η νέα τάση που επικρατεί στον εκδοτικό χώρο, με στόχο να κάνει πιο ξεκούραστη την «ακρόαση».

►Το πιο ενδιαφέρον, και μελαγχολικό όμως, στη συνέντευξη που έδωσε στην «Athens Voice» είναι η αναφορά του στην τελευταία ομιλία του από στήθους -διάρκειας 20 λεπτών- πέρυσι στα Χανιά. Ο άνθρωπος ήταν συγκλονιστικός ρήτορας, στενόχωρο να διαβάζεις ότι δεν θα ξανακάνει δημόσια ομιλία.

■ Παρουσίες που προκάλεσαν αίσθηση στο βιβλίο Στυλιανίδη: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελαρίου.

■ Παναγιώτης Πικραμμένος -πρώην πρωθυπουργός- και Χρήστος Σταϊκούρας. Το κοινό τους; Εδωσαν το «παρών» και στο βιβλίο Στυλιανίδη και στο βιβλίο Βενιζέλου.

Κ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα