«Νερό και χ(ρ)ώμα» έφεραν καρπούς

Διθυραμβικά σχόλια για την έκθεση της  Κατερίνας Σταμπολίτη, που θεωρείται η πιο ώριμη καλλιτεχνική δουλειά της

Από τη
Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Οταν η τέχνη συναντά την υψηλή αισθητική… Σε μια λαμπερή βραδιά, που «χρωματίστηκε» από το μοναδικό ζωγραφικό ταλέντο, εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα η έκθεση της διακεκριμένης εικαστικού Κατερίνας Σταμπολίτη στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης του Ιάννη Πανταζίδη. Ο τίτλος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου, είναι «Νερό και χ(ρ)ώμα» και περιλαμβάνει 45 δημιουργίες που έχει φιλοτεχνήσει η καλλιτέχνις τα τελευταία τρία χρόνια.

Μάλιστα, τα έργα που εκτίθενται στις φιλόξενες προθήκες του κέντρου είναι χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες. Στη μεν πρώτη κυριαρχούν το μαύρο και το άσπρο, με τις λευκές πινελιές να καταφέρνουν να αλλάζουν τη σκηνική σύνθεση. Στη δεύτερη ενότητα, από την άλλη, δεσπόζουν το κυανό και το ερυθρό. Και σε αυτή τη θεματική οι άναρχες πινελιές χρώματος είναι εκείνες που δημιουργούν τελικά την ανατροπή στην εικόνα, απογειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φαντασία του θεατή.

Προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, εκπρόσωποι του δικηγορικού κόσμου, δημοσιογράφοι αλλά και λάτρεις της ζωγραφικής έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης, προκειμένου να θαυμάσουν διά ζώσης τις δημιουργίες της εικαστικού. Κρατώντας ένα ποτήρι σαγκρία στα xέρια, οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στο εικαστικό στέκι της οδού Στασινού, συζητώντας περί τέχνης, κάνοντας διθυραμβικά σχόλια για την τέταρτη κατά σειρά εικαστική έκθεση της Κατερίνας Σταμπολίτη, η οποία μάλιστα θεωρείται η πιο ώριμη καλλιτεχνική δουλειά της.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφυγαν από την γκαλερί έχοντας αποκτήσει τον πίνακα της αρεσκείας τους. Εργα όπως το «Mystery», το «Circle of life», το «Birth», η «Μάνα» μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Πολύ θερμής υποδοχής έτυχε και μία εξαιρετική σπείρα που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνις, αλλά και η εντυπωσιακή σειρά πινάκων της όπου απεικονίζονται με μοναδική δεξιοτεχνία και περίσσιο ταλέντο ανθρώπινες φιγούρες. Σώματα άλλοτε ευθυτενή και άλλοτε γερμένα, που καταφέρνουν να τραβούν αμέσως την προσοχή των φιλότεχνων.

Οπως αναφέρει και η ίδια η εικαστικός, ο τίτλος της παρουσίασης έχει για εκείνη ιδιαίτερη σημασία και νοηματοδοτεί το ύφος της νέας δουλειάς της. «Το νερό υποδηλώνει έννοιες όπως η αναγέννηση, ο εξαγνισμός, η ζώσα ψυχή. Το χώμα, από την άλλη, είναι η μήτρα της γης. Μέσω αυτού αποκτάς δεσμούς που σε πάνε μακριά. Εχεις νιώσει ποτέ την ανάγκη να βυθίσεις τα χέρια στο νοτισμένο από τη βροχή χώμα, να γονατίσεις στην άμμο στην άκρη της θάλασσας φτιάχνοντας κάστρα;» διερωτάται.

* Info: Η έκθεση της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο «Νερό και Χ(ρ)ώμα» φιλοξενείται στο Κέντρο Μαρμαγλυπτικής Τέχνης του Ιάννη Πανταζίδη (Στασινού 8, Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος του Τρούμαν). Θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα