Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τα πλαστά πτυχία

Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές του εξέφρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Κατά τη συνάντηση με τους εθελοντές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για τη μεγάλη αξία του έργου τους. «Πραγματικά, σας είμαστε ευγνώμονες. Εχουμε ένα ιδιαίτερο χρέος ως Πολιτεία να προστατεύσουμε τα περιαστικά δάση» σημείωσε και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία δασαρχείου στον Υμηττό, καθώς και για τη στήριξη με κάθε τρόπο όλων των εθελοντικών προσπαθειών δασοπροστασίας που αναπτύσσονται. «Εσείς ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και θα μας έχετε αρωγούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Βολές

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του, έβαλε κατά της κυβέρνησης για τα πλαστά πτυχία των περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων. «Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας» είναι το μήνυμα που έστειλε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκφράζοντας την ελπίδα «η κυβέρνηση να μη φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπαλλήλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο».

Από χθες το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα θα συναντηθεί στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Φίλιππος Πανταζής

Θερμά λόγια από Κυριάκο για τον Αβραμόπουλο

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν χθες το απόγευμα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο επίτροπο, τον ευχαρίστησε για «όλη την υπηρεσία που έχει προσφέρει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο» και διεμήνυσε ότι η Ν.Δ. θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προσπάθεια τοποθετεί το πρόβλημα στην ευρωπαϊκή διάστασή του. Απώτερος σκοπός, όπως είπε, είναι η δημιουργία μιας ενιαίας δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, που «είναι στο Αιγαίο και όχι στα βόρεια σύνορα της χώρας».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή». Δήλωσε δε ικανοποιημένος για «την εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στον χώρο της παράταξής μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα