Οι ταπεινωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν πάλι τη διχόνοια

Δεν έχει τελειωμό η πασαρέλα των πρωτοκλασάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που, ευρισκόμενοι σε ταραχή, με δηλώσεις τους πλήττουν βάναυσα τον μέσο νου και προκαλούν την κοινή γνώμη με καταιγίδα από ανοησίες. Μετά την Αννα Βαγενά, που επιμένει αμετανόητη στη σύγκριση της Τουρκοκρατίας και των 99 χρόνων του Κατοχικού Ταμείου, τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος σε άρθρο του στην «Αυγή» και θέλοντας προφανώς να χαϊδέψει τα αυτιά όσων πλήττονται από το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια εμφυλιοπολεμική αναφορά, διχάζοντας ουσιαστικά τον ελληνικό λαό σε όσους ψήφισαν «ναι» και σε όσους «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους» γράφει στο κομματικό έντυπο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, που πρόσφατα πήρε τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου στη Βουλή. Το άρθρο του Γ. Κυρίτση προκάλεσε ενδοκυβερνητικές τριβές, καθώς αντέδρασε έντονα ο Δημήτρης Καμμένος. «Ποιος ήταν υπέρ του “ναι” και ποιος του “όχι” μικρή σημασία έχει, διότι η επόμενη μέρα μάς βρήκε ενωμένους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Εντονη ήταν επίσης η αντίδραση της Ν.Δ. (προτίθεται να πάει τον αναπληρωτή υπουργό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής), καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ υπήρξε και προσωπική παρέμβαση του Κυριακού Μητσοτάκη για το θέμα, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Είτε ψήφισαν “ναι” είτε “όχι”, όλοι οι Ελληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα».

Χθες με διευκρινιστική δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης επιχείρησε να τα μαζέψει, χωρίς επιτυχία: «Εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του “ναι” στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».
Την ίδια ώρα, η Αννα Βαγενά προκαλεί εκ νέου βγάζοντας «ηλίθιους» όσους δυσαρεστήθηκαν από τις δηλώσεις της. «Απευθυνόμουν σε ευφυείς ανθρώπους» είπε η βουλευτής, που προφανώς έχει μεγάλη ιδέα για τον δικό της δείκτη νοημοσύνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα