Ληστεία με χειρουργικές μπλούζες στο «Μεταξά»! Υποψιάζονται την Ρούπα

Το «φάντασμα» της Πόλας Ρούπα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την καλοσχεδιασμένη, ένοπλη ληστεία που πραγματοποίησαν άγνωστοι, χθες το πρωί, σε χρηματαποστολή στο Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα… διαβασμένοι και εμφανίστηκαν στον χώρο του νοσοκομείου φορώντας χειρουργικές μάσκες, με τον έναν εξ αυτών να είναι, επιπλέον, ντυμένος με πράσινη φόρμα μιας χρήσης, ώστε να παραπέμπει σε γιατρό!

Λίγα λεπτά αργότερα είδαν το όχημα της ιδιωτικής εταιρίας χρηματαποστολών να καταφθάνει στο νοσοκομείο για να ανεφοδιάσει το τραπεζικό ΑΤΜ και τότε αποκάλυψαν τις πραγματικές… προθέσεις τους. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις ληστές έβγαλαν πιστόλια και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της χρηματαποστολής, ο οποίος τους παρέδωσε το κουτί με τα χρήματα. Αμέσως μετά, με αστραπιαίες αλλά μελετημένες κινήσεις, μπήκαν στα χειρουργεία, βγήκαν στην πίσω αυλή, πήδηξαν τα κάγκελα και εξαφανίστηκαν, όπως υποστήριξε αργότερα η Ρεβέκκα Ψαράκου, πρόεδρος των εργαζομένων του «Μεταξά».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, κατά τη διαφυγή τους δεν ενεργοποιήθηκε η χρωμοπαγίδα, πληροφορία που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γνώριζαν πώς να παρακάμψουν το αυτόματο σύστημα και να φύγουν με τα χρήματα αλώβητα.

Στις έρευνες για τη ληστεία μετέχει, από την πρώτη στιγμή, και η Αντιτρομοκρατική. Ο λόγος είναι ότι φοβούνται, τυχόν, εμπλοκή της Πόλας Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα, η οποία στις 25 Ιουνίου του 2015 είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο «Σωτηρία». Υπενθυμίζεται ότι η Ρούπα, για εκείνη τη ληστεία, είχε φορέσει ξανθιά, καρέ περούκα και γυαλιά ηλίου και κατάφερε να διαφύγει με 125.000 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα