Βγενόπουλος: Θα καταθέσει ως ύποπτος (στην Ελλάδα) σε κύπριους δικαστές

Το πράσινο φως για να εξεταστεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος από τις κυπριακές Αρχές σε ελληνικό έδαφος για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας έδωσε ο Αρειος Πάγος! Ο επιχειρηματίας θα εξεταστεί ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκε στις ελληνικες δικαστικές Αρχές. Στο πλαίσιο του αιτήματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν έρθει στην Ελλάδα Κύπριοι δικαστές για να εξετάσουν τον κ. Βγενόπουλο. Ωστόσο, οι δικηγόροι του προσέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών για να μην προχωρήσει η ανάκριση, με την αιτιολογία ότι το αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλαν οι κυπριακές Αρχές δεν θα έπρεπε να εκτελεστεί από την Ελλάδα.

Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, σημειώνουν ότι, αν και το αίτημα των συνηγόρων του κ. Βγενόπουλου θα έπρεπε να εξεταστεί από την Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής, αφού επρόκειτο για διαδικασία αιτήματος μεταξύ κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Εισαγγελία Εφετών προώθησε το ερώτημα στο δικαστικό συμβούλιο. Ενέργεια που, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, καθυστέρησε αρκετά τη διαδικασία.

Τον Φεβρουάριο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (υπ’ αριθμόν 16/2016) αποφάσισε να εξεταστεί ο επιχειρηματίας από τις κυπριακές Αρχές. Εν συνεχεία, ωστόσο, ασκήθηκε αναίρεση κατά του βουλεύματος από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη, μία ημέρα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει την έκδοση στην Κύπρο του Ευθύμιου Μπουλούτα, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας, και του Μάρκου Φόρου, μη εκτελεστικού μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου του πιστωτικού ιδρύματος, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν εξαφανιστεί από τα μέσα Απριλίου και καταζητούνται πλέον και από την Ιντερπολ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα