Εκτελεστική Επιτροπή: Εσωκομματική ήττα Σαμαρά και πρωτιά Σάκη Ιωαννίδη

Εντονο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά τα αιρετά (μη κοινοβουλευτικά) μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είχε η εκλογή τους. Και αυτό γιατί μετά την αρχική έκπληξη ανατράπηκαν οι σχεδιασμοί, αφού αντί για εκλογή διά βοής -όπως έγινε με τα τέσσερα κοινοβουλευτικά μέλη- για τα άλλα τέσσερα υπήρξαν έξι υποψηφιότητες, κάτι που οδήγησε σε στήσιμο κάλπης.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν εκπλήξεις, μια και τις δύο πρώτες θέσεις πήραν στελέχη που δεν ανήκαν στον στενό «προεδρικό πυρήνα», ενώ ο υποψήφιος που στήριξε το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο καραμανλικός, τέως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωνανίδης (ο οποίος φέρεται να τα έχει βρει και με την Ντόρα Μπακογιάννη) με 118 ψήφους, ενώ δεύτερος ήρθε ο στενός συνεργάτης του Αδωνη Γεωργιάδη Στέφανος Σταμούλης (95 ψήφοι). Τις επόμενες δύο θέσεις και σε απόσταση αναπνοής στην Εκτελεστική κατέλαβαν οι δύο επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (94 ψήφοι) και Αθηνά Λυγούρα (93 ψήφι). Εκτός έμεινε ο Κώστας Κόλλιας (81 ψήφοι), πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί Σαμαρά (θεωρείται ήττα του πρώην πρωθυπουργού η μη εκλογή του συνεργάτη του) και ο Θόδωρος Δόντσιος (49 ψήφοι).

Στα κοινοβουλευτικά μέλη ήταν τέσσερις οι υποψήφιοι και τοποθετήθηκαν και οι τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Σπυράκη, η οποία σε χρονικό διάστημα ρεκόρ βρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το Μega στη Ν.Δ. και την Ευρωβουλή (επιλογή Σαμαρά) σε ένα από τα υψηλότερα κομματικά όργανα. Μαζί της θα είναι και οι: Γιάννης Τραγάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιώργος Βλάχος.
Παρών στις εργασίες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ απουσίαζε ο Κώστας Καραμανλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα