«Αυλαία» για τον Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ

Στέψη ή παράταση στην αγωνία. Είναι η πρώτη φορά που οι τελικοί, τουλάχιστον για τον Παναθηναϊκό, περνούν σε… δεύτερη μοίρα. Δεν είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. 

Δεν είναι ένας τελικός σαν τους προηγούμενους. Είναι η τελευταία μπασκετική παράσταση του κορυφαίου Ελληνα μπασκετμπολίστα της σύγχρονης ιστορίας μπροστά στο κοινό του. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ (19.30) τον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα πει το δικό του «αντίο» στον κόσμο που λάτρεψε και που τον λάτρεψε όσο κανείς άλλος. Μέσα σε ελάχιστες ώρες οι φίλοι του «Τριφυλλιού» έκαναν το… αυτονόητο, εξαφάνισαν τα εισιτήρια, για να αποθεώσουν τον Διαμαντίδη και να σπρώξουν στη νίκη και το (2-2) την ομάδα τους. 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έχει σοβαρά προβλήματα και αυτά που έχει να διαχειριστεί σήμερα είναι αρχικά το άγχος και στη συνέχεια το συναίσθημα που θα… περισσεύει λόγω Διαμαντίδη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός με νίκη σήμερα θα γράψει ιστορία. Και αυτό γιατί, αν καταφέρει να πάρει νέο «διπλό», θα κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο μέσα στην έδρα του «Τριφυλλιού», κάτι που δεν έχει κατορθώσει ποτέ στο παρελθόν. 

Το 1993, το 1994, το 1995, το 1996 και το 2012 κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ η μοναδική φορά που μπόρεσε να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας ήταν στους τελικούς του 1997, οπότε επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχει κατορθώσει δύο φορές να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Στους τελικούς του 1999 (με 3-2) και σε εκείνους του 2013 (με 3-0), αν και είχε ισάριθμες φορές το μειονέκτημα έδρας στη σειρά. 

Με κορυφαίους τους Χέρστον, Μπράουν, η ΑΕΚ νίκησε τον Αρη (89-81) και κατέκτησε την 3η θέση, ολοκληρώνοντας επιτυχημένα τη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προκλήθηκε μικροεπεισόδιο ανάμεσα στους φίλους της «Ενωσης» και στον πρόεδρο των φιλοξενουμένων Νίκο Λάσκαρη, χωρίς όμως το γεγονός να πάρει έκταση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα