Αβραμόπουλος: Στην Τουρκία τρία εκατ. πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τη θάλασσα

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, στις βόρειες ακτές της Αφρικής περίπου 500.000, που περιμένουν τη στιγμή στα χέρια αδίστακτων διακινητών να περάσουν τη θάλασσα» αποκάλυψε ο κ. Αβραμόπουλος και προειδοποίησε όσους θεωρούν ότι το ελληνικό πρόβλημα σε σχέση με το προσφυγικό είναι μόνον η διαχείριση των περίπου 50.000 μεταναστών που έχουν «ξεμείνει» στην Ελλάδα. «Τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και ταυτοχρόνως διαβεβαίωσε ότι «η Ευρώπη όμως είναι κοντά με την πολιτική της, με τη βοήθειά της την οικονομική και την τεχνική».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο επίτροπος Μετανάστευσης υπογράμμισε ότι «στο πεδίο που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, η πρώτη τουλάχιστον φάση που είναι σε εξέλιξη, η Συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία δοκιμάζεται. Είναι πολλές οι πτυχές, τεχνικές και νομικές, που απομένουν για να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για την όλη προσπάθεια, που έχουν κάνει για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, προέτρεψε «να μην επαναπαυθούμε γιατί το πρόβλημα είναι μπροστά μας και ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε από την πλευρά του, ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόσο για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και το προσφυγικό όσο και σε θέματα ασφαλείας.

«Για όλα αυτά χρειάζεται τουλάχιστον στην Ελλάδα εθνική συναντίληψη» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και προσέθεσε ότι οι απειλές που προβάλλουν στον ορίζοντα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει έναν ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα