Σπάει το εμπάργκο – Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει ο Γιούνκερ

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα παραστεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση.

Η επίσκεψη Γιούνκερ στη Ρωσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν αναμένεται να οδηγήσει σε θεαματικές αλλαγές στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ομως, η κίνηση Γιούνκερ να αποδεχθεί την πρόσκληση εκτιμάται ότι θα προκαλέσει δυσαρέσκεια τόσο από την πλευρά των ΗΠΑ, όσο και στις Βρυξέλλες και μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό γιατί η παρουσία Γιούνκερ στο φόρουμ, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εικόνα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ προσεκλήθη και σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 16 Ιουνίου», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Σημειώνεται ότι ο Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος επικεφαλής οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επισκεφθεί τη Ρωσία μετά τον Μάρτιο 2014, οπότε και επιβλήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική σύρραξη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να παρατείνει την ισχύ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον Ιούλιο, αν και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για τις συνέπειές τους στον ευρωπαϊκό γεωργικό και βιομηχανικό τομέα.

Η Μόσχα, ωστόσο, σημειώνει ότι είναι πάντα έτοιμη για διάλογο. «Δεν θα ήμουν τρομερά αισιόδοξος αναζητώντας θεαματικές αλλαγές σε κάθε μικρή κίνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θεωρεί πάντα τον διάλογο ως επωφελή για τα συμφέροντα της χώρας.

πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα