ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

 ►Tώρα που έφυγε για τη Ρωσία ο πρόεδρος Πούτιν (φωτό) να σας αποκαλύψω και ένα μυστικό: Μέλη της κυβερνητικής αντιπροσωπίας που τον συνόδευσε στο Αγιον Ορος άρχισαν σε κάποιες (όχι όλες) από τις επισκέψεις του υψηλού προσκεκλημένου στην Αθωνική Πολιτεία να προβληματίζονται για το αν είναι ο ίδιος ή ισχύει η φήμη ότι υπάρχει και κυκλοφορεί εναλλακτικά ο… σωσίας του. Αιτία, μερικά λαθάκια που έκανε στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου τόσο στο Πρωτάτο όσο και στο Αρχονταρίκι. Μικρές αδεξιότητες, που δεν δικαιολογούνται από έναν έμπειρο ηγέτη. Κάπως έτσι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, άρχισε ο προβληματισμός, που όμως παρέμεινε προβληματισμός. Απόδιωξαν τη σκέψη και συνέχισαν την περιοδεία.

 ►Βεβαίως η περιοδεία δεν ήταν ανέφελη. Οι άνδρες της ασφάλειας του Ρώσου ηγέτη έσπρωχναν πολύ ακόμη και τα μέλη της κυβερνητικής αντιπροσωπίας. Οπως όμως έλεγαν κάποια από αυτά υπερηφάνως, «δεν έσπρωχναν μόνο εκείνοι, τους σπρώχναμε και εμείς». Από το πολύ πρέσινγκ παρ’ ολίγον να «γκρεμιστεί» και ο διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου (φωτό δεξιά), ο οποίος έχασε την ισορροπία του αλλά τελικώς κατάφερε και έμεινε όρθιος.

 ►Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών πάντως είχαν να λένε για τη συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη στη μοναστική πολιτεία. Εκανε δύο φορές θετικές αναφορές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ δεν προσφώνησε ούτε μία φορά τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

 ►Κυριακάτικο lunch με πολιτικούς φίλους της οικογένειας οργάνωσε προχθές με αμφιτρύωνα όμως τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο σπίτι τους στην Γλυφάδα η Ντόρα Μπακογιάννη. Χώρος με συναισθηματική αξία για την οικογένεια, καθώς ανήκει στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίκας από τις αρχές του 1900. Το διπλανό σπίτι η οικογένεια της Μαρίκας το είχε πουλήσει κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

 ►Η υποκρισία για τις offshore έχει και τα όριά της. Δεν είναι μόνο ότι σύμπαντες οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν πως δεν είδαν τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο που αυτοί που αποκάλυψαν την είδηση έχουν πρωταγωνιστήσει σε τέτοιου είδους ιστορίες, κάποιοι άλλαξαν και χώρα. Είναι και που η αποκάλυψη έρχεται σε μια στιγμή που δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες -γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι- ανοίγουν offshore στα Βαλκάνια και στην Κύπρο για να αποφύγουν τη φορολογία Τσακαλώτου.

 ►Κατά τα λοιπά συνιστώ στους εντρυφήσαντες να διαβάσουν προσεκτικά τη ρύθμιση που ποινικοποιεί την κατοχή offshore σε φορολογικό παράδεισο ο οποίος είναι μη συνεργάσιμος. Ψάξτε στον Παναμά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής για να εντοπίσετε τους μη συνεργάσιμους παραδείσους. Οποιος πολιτικός έχει πάει τα λεφτά του εκεί θα «είδε» και τη φωτογραφία του στη ρύθμιση για τις εξωχώριες.

 ►Το άκουσα και έπεσα ξερός. Ο πραγματικός λόγος που ο Γιώργος Παπανδρέου (φωτό αριστερά) ξύρισε το μουστάκι δεν ήταν η επιθυμία που δήθεν εξέφρασε η Ολλανδή σύντροφός του αλλά παρότρυνση των επικοινωνιολόγων του: «Το μουστάκι θυμίζει το Μνημόνιο» φέρεται ότι του είπαν! Αν νομίζουν ότι ξεχνιούνται το Καστελόριζο και το ΔΝΤ με μια… ξούρα, τι να πω, ρε παιδιά. Για πολύ ανόητους πρέπει να τους έχετε τους Ελληνες.

 ►Δυσφορία κατά του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη(φωτό δεξιά) φθάνει στα αυτιά μου και μάλιστα για λόγο που δεν περίμενα. Αρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης φιλικοί προς την φιλελεύθερη παρατάξη κουτσομπολεύουν ότι ο Γραμματέας τους τηλεφωνεί και μεταξύ άλλων θεμάτων τους προτείνει ευγενικά είναι η αλήθεια και καλλιτεχνικά σχήματα για τις όποιες θερινές εκδηλώσεις στην επικράτεια τους. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι γνωστοί καλλιτέχνες πιέζουν το κόμμα να πει έναν καλό λόγο γι αυτούς στους Δήμους – οι εποχές είναι δύσκολες – αλλά φίλε Λευτέρη καμιά φορά αυτά παρεξηγούνται . ” Γραμματέας είναι, όχι μάνατζερ ” σχολίαζε κάποιος από αυτούς.

*Τσιμπούσι προς τιμήν φίλων με τιμώμενο πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά έκανε στη Λαμία ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας. Το μενού περιλάμβανε ρουμελιώτικη κρεατοφαγία.

*Το βιβλίο της υπηρεσίας του Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών «Οι Δίκαιοι των Εθνών» παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα