Αβραμόπουλος: Περιμένουν στην Τουρκία άλλους 3.000.000 πρόσφυγες

Από μια κλωστή κρέμεται η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας για το Προσφυγικό, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα, που τρέμει στην ιδέα οι Τούρκοι να ανοίξουν πάλι τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, απηύθυνε δραματική προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τονίζοντας ότι τουλάχιστον 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία και άλλοι 500.000 από τη Βόρεια Αφρική περιμένουν τη στιγμή να διασχίσουν τη θάλασσα προς τις ευρωπαϊκές ακτές.

Χθες, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, υπό την πίεση των ανησυχητικών εξελίξεων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγραμούντ ζητώντας από τις Βρυξέλλες να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της συμφωνίας με την Αγκυρα για τις προσφυγικές ροές. Ο κ. Αγραμούντ στις συναντήσεις τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις ελληνικές ανησυχίες και επικαλέστηκε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που -όπως είπε- εγείρει η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, γεγονός που δείχνει ότι η συμφωνία των Ευρωπαίων με τους Τούρκους έφτασε σε οριακό σημείο και σε αυτή τη φάση δεν προχωράει.

«Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης. Απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι η «συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία δοκιμάζεται» τονίζοντας ότι δύο ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα και η Ιταλία, δέχονται αυτή την ώρα τη μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα