Δεν καπνίζει το 67% των Ελλήνων!

Το 79% δηλώνει θυμωμένο που αναπνέει τον καπνό των άλλων!

Ενθαρρυντικά ποσοστά για τους καπνιστές στην Ελλάδα, που ολοένα μειώνονται, φέρνει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου). Το ίδιο, ωστόσο, δεν συμβαίνει με τους παθητικούς καπνιστές, οι οποίοι εμφανίζονται εξοργισμένοι, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος για τους κλειστούς χώρους παραμένει ανεφάρμοστος στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, παγκοσμίως, πεθαίνουν 150.000 παιδιά από το παθητικό κάπνισμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης δήλωσε: «Η ελληνική Πολιτεία καλείται να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα ανοχή της στο παθητικό κάπνισμα και να θέσει τέρμα σε ένα χρόνιο καθεστώς εκποίησης της δημόσιας υγείας σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 67% των Ελλήνων δεν καπνίζει, το 27% είναι καπνιστές και το 6% είναι περιστασιακοί καπνιστές. Πρόσθετα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταγράφουν ότι το 28% των Ελλήνων εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι, ενώ το 79% των Ελλήνων που επισκέπτεται χώρους διασκέδασης υποχρεώνεται να καπνίζει τον καπνό των άλλων.
Πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν ότι το 76% των Ελλήνων αισθάνεται θυμό που η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν εφαρμόζει τον νόμο για το παθητικό κάπνισμα και το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του αποτελεί σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας.

Φωτογραφία: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είναι, όπως μαρτυρά το στιγμιότυπο, αποφασισμένος να συγκρουστεί με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα, που δεν επιτρέπουν τόσα χρόνια την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς χώρους

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα