ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΡΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Το μαραθώνιο Eurogroup της Τρίτης μέσα στις δαιδαλώδεις και «θολές» αποφάσεις που έλαβε προχώρησε και σε μια σειρά διατυπώσεων – εντολών, που επιβεβαιώνουν ότι η διάλυση της χώρας συντελείται κατόπιν συγκεκριμένου «σατανικού» σχεδίου. Αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν «θεωρία συνωμοσίας» πλέον αποκαλύπτεται μπροστά μας σε όλη την έκτασή του, αν και βρίσκεται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας.

Οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» της Ευρώπης και του ΔΝΤ ασχολήθηκαν (αν είναι δυνατόν!) με το καθεστώς φορολόγησης στα μικρά καφενεία και μαγαζιά των ελληνικών χωριών που έχουν κάτω από 2.000 κατοίκους. Η εξαίρεση αυτών των ελάχιστων «επιχειρηματιών» από την κυβερνητική φοροκαταιγίδα ήταν μια σωστή απόφαση. Ομως οι δανειστές τη φρέναραν! Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η χώρα είναι υπό κατοχή και δεν μπορεί να νομοθετήσει ούτε για τα… ελάχιστα και βασικά.

Οι δυνάστες της Ελλάδας (Γερμανία και ΔΝΤ) ουσιαστικά απαίτησαν να μη λαμβάνεται καμία απόφαση εν αγνοία τους. Τιμώρησαν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει κάποιες ελάχιστες και κοινωνικά επιβεβλημένες διευκολύνσεις, αδιαφορώντας για την ουσία των ρυθμίσεων. Πρόκειται για τον απόλυτο κυνισμό, που μπορεί να συσχετιστεί μόνο με την εκδικητικότητα που έδειχναν οι ναζί (και πάλι) στα ελληνικά χωριά. Τότε που, αν δεν γίνονταν δεκτές στον απόλυτο βαθμό οι εντολές τους, εκτελούσαν δεκάδες ή έκαιγαν χωριά «προς παραδειγματισμό». Το ίδιο γίνεται και τώρα με άλλο τρόπο.

Οδηγούνται στον «θάνατο» οι ελάχιστες εμπορικές επιχειρήσεις των μικρών χωριών που ουσιαστικά «στηρίζουν» τα λίγα γεροντάκια που έχουν απομείνει εκεί. Φυσικά, καρφί δεν καίγεται στους καλοντυμένους υπουργούς της ευρωζώνης για τους απόμαχους της ζωής που πέρασαν διά πυρός και σιδήρου τη ζωή τους και τώρα, που έφτασε η ώρα της «δύσης» της , αναγκάζονται να πεθαίνουν πάμφτωχοι και απομονωμένοι (με δεδομένο ότι πολλά παντοπωλεία και καφενεία θα αναγκαστούν να κλείσουν).

Η ελληνική ύπαιθρος, που ούτως ή άλλως αργοπεθαίνει, δέχεται τώρα από την «ενωμένη Ευρώπη» ακόμα ένα καθοριστικό πλήγμα. Αν αυτό δεν είναι προμελετημένο έγκλημα και ενορχηστρωμένο σχέδιο, αναρωτιέμαι τι είναι; Ποιοι και γιατί θέλουν να ερημώσουν τα χωριά, να εξαφανιστεί ο αγροτικός κόσμος και η ελληνική περιφέρεια να μετατραπεί σε Αλβανία της δεκαετίας του ’90;

Ομως αυτό είναι μόνο το ένα μέρος του σχεδίου. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά. Ηδη η επιβολή του ΦΠΑ χωρίς μειώσεις δυσκολεύει αφάνταστα τη ζωή των κατοίκων που έχουν απομείνει εκεί. Και, φυσικά, δεν αναφέρομαι στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που ζουν (πλουσιοπάροχα) από τον τουρισμό, άλλα στα υπόλοιπα νησιά, των ψαράδων και των ελάχιστων αγροτών: τη Θάσο, την Κάρπαθο, τη Σκύρο, την Αλόννησο κ.λπ. Το «χτύπημα» στους νησιώτες είναι τεράστιο.

Γιατί, λοιπόν, οι δανειστές έχουν τέτοια μανία με τα νησιά και τα χωριά μας; Από εκεί προέρχεται το οικονομικό πρόβλημά μας; Ασφαλώς όχι. Αν οι νησιώτες και οι κάτοικοι χωριών και κωμοπόλεων φύγουν (αναγκαστικά), τότε η Ελλάδα θα έχει γίνει μια ανοχύρωτη χώρα, με τους κατοίκους της να στριμώχνονται σε 10-15 μεγάλες πόλεις, ζώντας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε σύγχρονα γκέτο, με εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα. Μη σας φαίνονται όλα αυτά «τραβηγμένα», γιατί οι δανειστές μάς οδηγούν ολοταχώς προς τα εκεί. Εδώ ο κόσμος καίγεται, και ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν συζητούσαν επί ώρες για το… καφενείο του κυρ Αλέκου από το Κορακοχώρι. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε;

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα