Άγιος Βασίλης πέρασε, και δώρα μας εκέρασε

Πάνε και οι φετινές γιορτές! Με πολύ ακρίβεια, φουλ κορονοϊό τύπου «ο», πολλά περιοριστικά και πάντα αναποτελεσματικά, και εν πολλοίς παράλογα, μέτρα. Διότι, λέει το όρντινο, μπαίνεις στο σουβλατζίδικο και πρέπει να φοράς μάσκα και όταν έλθει το σουβλάκι την βγάζεις για να φας. Λες και το κρεμμύδι διώχνει το θεριό. Τέλος πάντων.

  • Του Χρήστου Μπολώση

Μπορεί βέβαια οι γιορτές να πέρασαν, όμως τα δώρα που έφερε ο Άγιος Βασίλης έμειναν. Το ανά την Επικράτεια δίκτυο των σπιούνων μου, μού έφερε πλήρεις αναφορές σχετικώς με τα δώρα που έλαβαν διάφοροι επιφανείς  συμπολίτες μας. Φυσικά και θα σας ενημερώσω, όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή όπως λένε διπλή χαρά η μοιρασμένη. Έτσι για να μοιραστούμε την χαρά τους.

Αρχίζουμε λοιπόν.

Στην Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Μία Ελληνική σημαία και ένα CD με τον Εθνικό μας ύμνο. Βλέποντάς την και ακούγοντας τον, πού θα πάει θα εξοικειωθεί μαζί τους.

Στον κ. πρωθυπουργό: Το έχει πει ο Ρίτσος και του ταιριάζει γάντι: «Είναι ψηλός, είναι γλυκός κι’ έχει τις χάρες όλες. Όλα τα χάδια του αγεριού, του κήπου όλες τις βιόλες».

Όπως ο Ρίτσος επίσης, είχε πει και το άλλο:

… Σώπα γιαγιά και σκούπισε με το τσεμπέρι σου τα μάτια σου.

Όταν σβήνει η φωτιά σου κάτω από το τσουκάλι σου

είναι ο Κούλης που σκύβει και φυσάει τη φωτιά σου ν’ ανάψει.

Όταν λείπει από το τραπέζι μας το ψωμί κι από το στρώμα μας τ’ όνειρο κι απ’ το δώμα μας το λυχνάρι, είναι ο Κούλης που ανάβει τα μεγάλα ηλεκτρικά στον ορίζοντα κι ακούμε κάτω από τα τούνελ της νύχτας τη βοή των τραίνων που μεταφέρουν λάδι και ψωμί και κάρβουνο στους πεινασμένους…

Τώρα αν ο Ρίτσος είχε γράψει αυτό το ποίημα και για τον Στάλιν, θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Πάντως ταιριάζει γάντι στον πρωθυπουργό μας.

Τα πάντα βαίνουν καλώς. Με την πανδημία τα μουσκέψαμε. Δύο φορές την ημέρα βγάζουμε καινούργια μέτρα και πλέον εδώ και καιρό, δεν ξέρουμε τι ισχύει. Με την οικονομία τα κάναμε μούσκεμα (το σούπερ μάρκετ αρχίζει να αχνοφαίνεται, διαρκώς απομακρυνόμενο). Με την ενέργεια τα κάναμε Αιγαίον πέλαγος, με το άνοιξε κλείσε των λιγνιτικών μονάδων, ενώ ο αγωγός EastMed,  προς το παρόν, μπήκε στο ψυγείο. Θυμίζει εκείνο του «ντούπου ντούπου» του Μάκη Καρασίνη (Λ. Κωνσνταντάρας) στον «Φαντασμένο», συνοδευόμενο και από την γνωστή παλινδρομική κίνηση. Άσε τους λαθρομετανάστες. Τώρα τους φτιάχνουμε και κανονικό στρατόπεδο στο Φυλάκιο του Έβρου. Γιατί, βλέπετε κάποιον καλύτερο;…

Εδώ που τα λέμε τι του λείπει του πολυχρονεμένου μας; Όμορφος, ψηλός, λεβέντης, πλούσιος, με αμπέλια στη Βλαχιά, σπίτια στο Βουκουρέστι. Τίποτα δεν του λείπει. Χώρια που τον θαυμάζει και ο Ντάλτον. Άρα λοιπόν, ορθώς ο Άγιος δεν του έφερε τίποτα. Μόνο, έτσι για το καλό, του άφησε ένα πολύχρωμο σακουλάκι με στελέχια του εκλιπόντος  ΠΑΣΟΚ για να ‘χει να βάζει στα διάφορα  πόστα, μια και οι νεοδημοκράτες δεν αξίζουν.

Στον σύντροφο Τσίπρα: Αυτός δεν έχει τίποτα καθ’ όσον εκπροσωπεί την πλατιά λαϊκή μάζα και τρέχα γύρευε και επειδή θα έπρεπε ο Άγιος να του φέρει μία νταλίκα δώρα μπας και ισοφαρίσει το έλλειμμα, δεν του έφερε τίποτα και ησύχασε.

Στον σύντροφο Κουτσούμπα: Αν και δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη, ο μεγάθυμος Άγιος του έφερε τα άπαντα του Λένιν, του Στάλιν και της Παπαρήγα. Α, του έφερε και 20 μπλοκάκια συνδρομών, χωρίς θεώρηση από την Περιφέρεια, να τα δώσει στα παιδιά της ΚΝΕ να τα πουλήσουν αφορολόγητα. Φαντάζομαι να επέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτοί ντε που πιάνουν τον κουλουρά και την γιαγιά με τα τιρλίκια…!

Στον κ. Ανδρουλάκη: Μαζί με τις ευχές του για καλορίζικος, ο Άι Βασίλης του έδωσε και τα αποτελέσματα του τελευταίου γκάλοπ που παρήγγειλε η ΝΔ και τον φέρνουν δεύτερο με 25 μονάδες διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά 72 μονάδες πίσω από την ΝΔ. Κάτι πήγε να ρωτήσει ο Ανδρουλάκης, αλλά έλαβε την απάντηση: «Πίστευε και μη ερεύνα».

Στον κ. Βελόπουλο:  Έδωσε μόνο μια συμβουλή: «Μήπως θα πρέπει να δεις ποια είναι η δεξαμενή στην οποία απευθύνεσαι;» Τίποτα άλλο. Α, τον φίλησε κιόλας. Μάλλον Ελληνική Λύση ψηφίζει ο Άγιος…

Στον κ. Βαρουφάκη: Μια ντουζίνα  πουκαμίσες με μούντζες.

Στον κ. Γεραπετρίτη μία φόρμα ποδοσφαίρου, ώστε όταν φύγει από την κυβέρνηση να το ρίξει στο ποδόσφαιρο, με το οποίο τόσο πολύ έχει ασχοληθεί. Μέχρι και με το φιλέλληνα κ. Θεοδωρίδη της ΟΥΕΦΑ  συναντήθηκε. Ας τον έχει υπόψη της η ΑΕΚ, με την κατηφόρα που έχει πάρει. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι μια καλή δεύτερη λύση για τον πάγκο.

Στον Γιωργάκη: Μία κάλπη και ένα ζευγάρι κάλτσες μπας και καταλάβει ότι άλλο οι κάλπες και άλλο οι κάλτσες. Επίσης  το βιβλίο «Το ζεϊμπέκικο άνευ διδασκάλου», διότι αυτό που χορεύει και το πλασάρει για ζεϊμπέκικο, μόνο τέτοιο δεν είναι. Νάταν και το μόνο που αγνοεί…

Στον κ. Θεοδωρικάκο στον οποίο φαίνεται ότι το αμαρτωλό του παρελθόν στην  ΚΝΕ του έχει αφήσει κατάλοιπα που δύσκολα  εξαλείφονται, του έφερε ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιά με χοντρούς φακούς για να μπορεί να βλέπει και τις κορονοσυγκεντρώσεις των Πακιστανών και όχι μόνο το ότι στο σουβλατζίδικο του Παντελή αντί για τρεις πελάτες μπήκαν τέσσερις.  Και μια συμβουλή. Όταν του είπαμε παλαιότερα ότι πρέπει να πλησιάσει το προσωπικό που διοικεί, διότι με καταδικαστικές αποφάσεις αστυνομικών, πριν από σχετική έρευνα, θα το χάσει (περίπτωση Περάματος), δεν εννοούσαμε ν’ ανοίξει το σακουλάκι με τα «συγχαρητήρια» και να τα μοιράζει αβέρτα, ακόμα και όταν ένα όργανο απλώς κόβει κλήση για παράνομη στάθμευση.

Πρέπει πάντως να πιστώσουμε στον κ. Θεοδωρικάκο, ότι οι αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις στους παρανόμως συγκεντρωθέντες Πακιστανούς και τους γονάτισαν. Ρε πού πάμε ρε…

Έφερε και άλλα πολλά δώρα στους πολιτικούς και στους έχοντας και κατέχοντας ο εκ Καισαρείας Άγιος. Όπως διορισμούς παιδιών για την κα Παναγιωταρέα και τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς να αφήσει παραπονεμένη ούτε την κα Διαμαντοπούλου. Έφερε την Β. Εύβοια δώρο στον κ. Μπένο, ως τον μόνο ικανό να την αξιοποιήσει. Έφερε πανάκριβα PCR τεστ σε κάποιους (αγάντα covid). Και γενικώς έφερε.

Σ’ εμάς τι έφερε; Άντε να μη σας πω τι έφερε και επέμβη η λογοκρισία της χούντας. Θα αναρωτιέστε ποιάς χούντας;  Ε, έτσι το έγραψα για καθαρά αντιστασιακούς λόγους.

Καλή χρονιά νάχουμε σύντροφοι.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα