Ο τελικός… της αναβολής

Καυτή πατάτα στα χέρια της ΕΠΟ το Κύπελλο. Ψάχνει νέα ημερομηνία διεξαγωγής, γήπεδο και διαιτητή (;)

Δεν είναι γραφτό να γίνει αυτή τη σεζόν ο τελικός Κυπέλλου… Δεύτερη φορά η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε, καθώς βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό παίκτης (ο Μάξι Λοβέρα) των «ερυθρολεύκων».

Συνεπώς, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλε το παιχνίδι και πλέον έχει την… καυτή πατάτα στα χέρια της, αναζητώντας λύση για την ημερομηνία αλλά και για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού!

«Μετά την εμφάνιση κρούσματος Covid-19 σε ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναβολή του σημερινού τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα οριστεί με νέα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, με την Εκτελεστική Επιτροπή να είναι με «δεμένα χέρια», δεδομένου ότι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά βρίσκονται σε 48ωρη καραντίνα, ενώ ακολουθούν τα ματς των Εθνικών ομάδων. Υπάρχουν σκέψεις ο τελικός να διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα που βάσει προγραμματισμού ήταν να ανοίξει η αυλαία της Σούπερ Λίγκας!

Παράλληλα, όμως, υπάρχει πρόβλημα και με την έδρα του τελικού, καθώς από σήμερα το ΟΑΚΑ κλείνει για εργασίες και, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας σκέφτονται πολύ σοβαρά να στραφούν στη λύση της Ριζούπολης. Θυμίζουμε ωστόσο ότι την πρώτη φορά η Αστυνομία δεν είχε συναινέσει για τη διεξαγωγή του αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και χρειάζεται επίλυση είναι αυτό του διαιτητή, καθώς ο Φέλιξ Μπριχ που ήταν ο εκλεκτός του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για να διευθύνει το χθεσινό παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να μην είναι διαθέσιμος τη νέα ημερομηνία, όπως και οι βοηθοί του.

Τέλος, ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι με ποια ρόστερ θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες στον τελικό. Η UEFA είχε ενημερώσει πως έπρεπε όλα τα παιχνίδια για τη σεζόν που μας πέρασε να διεξαχθούν έως τις 31 Αυγούστου.

Ενδεχομένως, λοιπόν, να έχουν δικαίωμα και οι φετινές μεταγραφές, κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΕΠΟ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα