Το 2026 το γήπεδο του ΠΑΟ – Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο

«Το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», αυτή την πεποίθηση, με τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός θα έχει το 2026 το δικό του γήπεδο στον Βοτανικό, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χθες το μεσημέρι στον Ελαιώνα, λίγη ώρα μετά την έναρξη δημοπράτησης του έργου.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το έργο όχημα που θα ξυπνήσει τον κοιμώμενο γίγαντα της περιοχής, με οφέλη τόσο για τον σύλλογο όσο και για την πρωτεύουσα. «Επιλέξαμε να διοργανώσουμε τη συνέντευξη Τύπου στον Ελαιώνα. Αφενός για να διαπιστώσετε εν τοις πράγμασι πως όταν μιλάμε για τον Ελαιώνα μιλάμε για το ευρύτερο κέντρο της πόλης, μόλις τρία χιλιόμετρα από την Ομόνοια, δηλαδή 10-12 λεπτά με το αυτοκίνητο, κοντά στον σταθμό του μετρό και, όπως έχει υπολογιστεί, μισή ώρα με μέσο σταθερής τροχιάς από κάθε σημείο της Αττικής. Αφετέρου θέλαμε να δείτε με τα μάτια σας τη σκληρή πραγματικότητα του Ελαιώνα, γιατί μας έχει έρθει ο λογαριασμός για δεκαετίες εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Κοιτάξτε λίγο γύρω σας… Αναρχη δόμηση, έλλειψη υποδομών, άδειες βιομηχανίες, αναξιοποίητες εγκαταστάσεις, λιγοστοί κάτοικοι-ήρωες, σκουπίδια, μπάζα… Ενας κοιμώμενος γίγαντας είναι ο Ελαιώνας, που σήμερα ξυπνά με όχημα τη νέα υπερσύγχρονη αρένα του Παναθηναϊκού» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπακογιάννης, για να συνεχίσει:

«Ο Βοτανικός θα εξυγιανθεί πολεοδομικά, θα αποκτήσει σύγχρονες υποδομές, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου. Θα εξελιχθεί σε μια αναβαθμισμένη περιοχή, στην οποία θα επενδυθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η πόλη μεγαλώνει. Εχουμε χαρά, ενθουσιασμό και κάποια περηφάνια. Το μέλλον άρχισε, η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε οριστικά. Εχουμε εδώ και τη σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Είναι η αρχή της επίσημης διαδικασίας. Η αρχή για την οποία δουλέψαμε τόσο σκληρά, τόσους μήνες, τόσα χρόνια. Και όχι, δεν είναι όνειρο. Πριν από περίπου δύο ώρες η οικονομική επιτροπή έγραψε ιστορία, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για να αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάντε λίγη ακόμη υπομονή και πολύ σύντομα εδώ που βρισκόμαστε θα δουλεύουν οι μπουλντόζες. Ακούσαμε τόσα χρόνια πολλές υποσχέσεις και είχαμε πολλές ματαιώσεις. Δικαίως κυριαρχούσαν η απογοήτευση και ο κυνισμός. Ο,τι ξέρατε όμως, ξεχάστε το.

Η Διπλή Ανάπλαση είναι αναπτυξιακό πρόγραμμα με δύο πόλους, ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό, γιατί έρχεται να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Αθήνας. Θα κερδίσουμε στην Αλεξάνδρας έναν πνεύμονα οξυγόνου και ταυτόχρονα στον Βοτανικό δημιουργείται μια νέα πόλη με την αρένα ως όχημα. Επεκτείνεται η πόλη της Αθήνας, με όλα τα κριτήρια της βιωσιμότητας. Το σχέδιό μας στον Ελαιώνα προβλέπει λίγο λιγότερο από 50% πρασίνου. Ο,τι έχει πάει λάθος στην Αθήνα, θέλουμε να το κάνουμε σωστά στον Ελαιώνα. Το γήπεδο όχι μόνο είναι σε ιστορικό σημείο, αλλά έχει θέα την Ακρόπολη. Ο προϋπολογισμός για το γήπεδο ανέρχεται στα 123.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο δήμος δημοπρατεί ταυτόχρονα τη μελέτη και την κατασκευή για να εξοικονομήσουμε χρόνο. Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να επαναπαυτούμε».

Λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του δημάρχου Αθηναίων οι θρύλοι του «Τριφυλλιού» που βρέθηκαν στον Ελαιώνα ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του συλλόγου και είδαν τον χάρτη των νέων εγκαταστάσεων. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Σπύρος Λιβαθηνός, Τάκης Οικονομόπουλος, Αγγελος Μπασινάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τότης Φυλακούρης, Απόστολος Κόντος και Νίκος Σαργκάνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα